AcasăSPORTTecau - obiective 2016: titlul la Roland Garros si o medalie la...

Tecau – obiective 2016: titlul la Roland Garros si o medalie la Olimpiada!

Tecau are planuri mari pentru 2016

Horia Tecau a ajuns pe primul loc in clasamentul ATP de dublu, dar nu se multumeste cu atat. Pentru 2016, invingatorul de la Turneul Campionilor si-a propus obiective cel putin la fel de mari ca cele atinse anul acesta.

Tecau are planuri mari pentru 2016

In primul rand, Tecau vrea o medalie la Jocurile Olimpice. Intrecerea de la Rio este competitia suprema pentru orice sportiv, iar constanteanul crede ca are o sansa atat in proba de dublu, cat si la mixt, acolo unde a anuntat ca va participa alaturi de Simona Halep. „La J.O. avem dreptul sa speram la o medalie. Inca e devreme, mai sunt multe luni pana atunci, si multe alte turnee la care trebuie sa ne concentram, dar bineinteles ca Olimpiada este un mare obiectiv pentru noi. Trebuie sa fim in forma si sa castigam o medalie acolo! Cred ca avem doua sanse, si la dublu, si la dublu-mixt, plus Simona la simplu. Deci, fata de alti ani, acum chiar putem spera credibil la o medalie si speram ca atunci o sa fim in forma si sanatosi”. Tot pentru anul urmator, Horia Tecau si-a propus castigarea unui al doilea turneu de Grand Slam din cariera, cel mai probabil Roland Garros-ul: „Mi-as dori sa castig un al doilea trofeu de Grand Slam, dar, repet, si o medalie la Olimpiada”.
Referitor la victoria in fata conationalului Florin Mergea, liderul ATP a declarat:
E emotionant sa joc o finala impotriva lui Florin, dar imi doresc sa jucam amandoi in cat mai multe finale de acum inainte. Ne cunoastem foarte bine si nu pot sa tratez acest meci ca pe unul oarecare. Suntem prieteni, ne cunoastem foarte bine, am jucat de multe ori in acest an, meciuri foarte grele. Florin a progresat mult in ultimii ani si a ajuns un jucator foarte bun in proba de dublu. Florin s-a obisnuit sa-i invinga pe fratii Bryan, de fapt ei nu au reusit sa gaseasca antidotul impotriva lui”.
Horia Tecau si Jean-Julien Rojer incheie anul 2015 pe primul loc in clasamentul echipelor de dublu, cu 7.810 puncte, in timp ce cuplul Florin Mergea/Rohan Bopanna termina pe pozitia a saptea, cu 4.435 de puncte.

Donatie de 18.000  de euro la Spitalul din Constanta

Horia Tecau a donat, ieri, un ventilator suport respirator (foto), in valoare de 18.000 de euro, Sectiei de neonatologie a Spitalului Judetean Constanta, in conditiile in care in aceasta regiune rata de mortalitate infantila este mai ridicata decat media nationala. Sefa Sectiei de neonatologie, Livia Fratiman, a prezentat intr-o conferinta de presa progresele inregistrate in ultimii cinci ani: „In 2010, in sectia de neonatologie lucrau patru medici, aveam doua aparate pentru ventilatie mecanica, dar din care functiona unul singur. Astazi avem zece medici, cinci astfel de aparate si salvam mult mai multi copii cu greutati si cu varste de gestatie foarte mici. Multumin, Horia!”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger