AcasăSPORTTecau, doar „sferturi” la Australian Open!

Tecau, doar „sferturi” la Australian Open!

Tecau n-a reusit sa atinga performanta de anul trecut, semifinale la A.O.

Era ultima speranta a Romaniei pentru o performanta la primul turneu de Grand Slam al anului, insa nici macar Horia Tecau n-a putut trece de faza sferturilor de finala la Australian Open.

Tecau n-a reusit sa atinga performanta de anul trecut, semifinale la A.O.

Mari favoriti in proba de dublu, Tecau si partenerul sau, olandezul Jean-Julien Rojer, au ratat calificarea in semifinale, pierzand in faza perechii franceze Adrian Mannarino/ Lucas Pouille, scor 6-7, 7-6, 4-6. Invingatori, in 2015, la Wimbledon si Turneul Campionilor, Tecau si Rojer au cedat neasteptat, dupa doua ore si 18 minute de joc, in care francezii au reusit 8 asi (doar 6 pentru echipa romanului) si au comis numai 6 duble greseli. Chiar daca Horia si Jean-Julien au avut un procentaj mai bune la punctele reusite pe primul serviciu (73% – 69%), cei doi au fost foarte slabi la al doilea serviciu (53% la 62%).
Horia Tecau si Jean-Julien Rojer vor primi pentru participare 80.000 dolari australieni si 360 de puncte ATP. Tecau este ultimul roman care mai joaca la Melbourne, el fiind calificat in sferturile probei de dublu mixt, alaturi de Coco Vandeweghe (SUA). Tot ieri, in proba de dublu a junioarelor, romancele Georgia Craciun si Oana Gavrila au fost invinse in optimi, scor 6-7, 6-2, 8-10, de cuplul I-Hsuan Cho (Taiwan)/ Ayumi Miyamoto (Japonia).

Serena Williams a demolat-o pe Maria Sarapova

Cel mai asteptat meci de pe tabloul feminin a fost transat fara emotii de Serena Williams. Americanca a demolat-o pe Maria Sarapova (foto), scor 6-4, 6-1, rusoaica neavand vreo sansa in fata jucatoarei de pe locul 1 WTA. „Masha” nu a mai invins-o pe Serena din 2004 – ultimele 16 seturi dintre cele doua fiind adjudecate de americanca. „ Atunci cand joc impotriva Mariei Sarapova stiu imediat ca trebuie sa-mi imbunatatesc stilul. Cred ca ea ma face sa joc mai bine”, si-a gratulat rivala Serena Williams.
Detinatoarea titlului la A.O. o va infrunta in penultimul act pe poloneza Agnieszka Radwanska, numarul 4 pe lista capilor de serie, care a dispus in „sferturi”, cu 6-1, 6-3, de spaniola Carla Suarez Navarro.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
91 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger