AcasăSPORTTeama de Rusia: Cupa Mondiala din 2018, in pericol!

Teama de Rusia: Cupa Mondiala din 2018, in pericol!

Elvetianul Sepp Blatter se gandeste cu groaza la turneul final de peste sase ani, care va fi gazduit de Rusia lui Vladimir Putin. Dupa evenimentele de la Euro, din faza grupelor, presedintele FIFA are frisoane.

Englezii au preferat sa ramana in fan zone-uri decat sa mearga pe stadion

Inca de la primul lor joc din grupa A, la Wroclaw, cu Cehia (scor 1-4), fanii rusi au creat incidente, batand cu bestialitate fortele de ordine poloneze. Atitudinea lor nu doar ca i-a scandalizat pe sefii forurilor fotbalistice internationale, dar chiar a semanat teroare in sufletele lor la gandul ca, in 2018, Cupa Mondiala va fi gazduita de Rusia. Cunoscutul canal american CNN isi pune problema securitatii la turneul final de peste sase ani, in conditiile in care huliganii echipelor moscovite sunt capabili „sa formeze adevarate grupari paramilitare, dotate cu armament letal”. Geoff Pearson, expert pe probleme huliganice la Universitatea din Liverpool, este convins ca autoritatile ruse trebuie sa ia de pe acum masuri „de combatere a violentei pe stadioane. Daca nu vor identifica din timp grupurile ultra radicale, atunci exista riscul producerii unor evenimente regretabile”.

20.000 de locuri goale la Anglia – Italia

Pe de alta parte, FIFA ia in calcul si problema biletelor nevandute. Ultimul exemplu este sfertul Italia-Anglia, pentru care Federatia Italiana de Fotbal a returnat 3.000 din cele 5.000 de bilete primite.  „Nu le-am vandut, n-am avut cui!”, s-au justificat oficialii FIGC. Altadata prezenti in numar mare, englezii abia s-au adunat si ei vreo 10.000 la „sfertul” de duminica seara, desi meciul era vazut drept „cantecul de lebada al generatiei lui Gerard si Terry”, dupa cum anunta „The Sun” in avancronica. Organizatorii au ramas socati cand, la startul partidei, aproape 20.000 de locuri erau neocupate (stadionul „Olimpinski”, din Kiev, are capacitatea de 65.000 de locuri!), imaginea cu tribunele goale ingrozindu-l pe francezul Michel Platini, presedintele UEFA, cel care a girat incredintarea organizarii turneului final Poloniei si Ucrainei. Iar daca la meciurile jucate in Polonia au existat numeroase tichete ramase fara cumparator, in conditiile in care lesii sunt cei mai vestici est-europeni, atunci oare cum vor arata stadioanele din indepartata Rusie pe durata Cupei Mondiale, editia 2018?

author avatar
Laurentiu Teodorescu
203 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger