AcasăRecomandariTaifunul Halep urca pe 2!

Taifunul Halep urca pe 2!

„Halep a surclasat-o pe fosta nr. 1 mondial in doua seturi scurte si a redevenit numarul 2 in lume”, a scris site-ul oficial al WTA dupa succesul Simonei in fata Jelenei Jankovici, in semifinale la Cincinnati.

Pe fondul retragerii Mariei Sarapova de la turneele din SUA, romanca avea nevoie sa joace finala la Cincinnati pentru a fi sigura ca, incepand de azi, revine pe locul 2 in clasamentul WTA. Iar victoria cu Jankovici (a 5-a din cariera si a doua in ultimele zile) a picat la tanc. Un 6-1, 6-2 care i-a asigurat Simonei nu doar un meci in compania Serenei Williams (finala s-a disputat aseara, dupa ora 22.00), ci si o lovitura data rivalei Sarapova.

„Sunt foarte increzatoare ca-mi voi lua revansa la US Open. Din punct de vedere al sanatatii, sunt din ce in ce mai bine. Mi-a prins excelent aceasta pauza”, a reactionat rusoaica.

„Intotdeauna este frumos sa urci in clasament, dar nu sunt foarte emotionata ca am ajuns din nou pe locul 2, ci mai mult sunt bucuroasa de ceea ce joc, de ceea ce fac pe teren dupa o pauza lunga fara tenis. Vreau sa-mi pastrez increderea pe o perioada cat mai lunga”, a reactionat Halep dupa meciul cu Jankovici.

Simona a atins si subiectul staff-ului, declarandu-se incantata de colaborarea cu antrenorul australian Darren Cahill: „E o relatie buna, imi place de el ca om. E uimitor felul in care explica ce trebuie sa fac pe teren, felul cum ma incurajeaza. Nu sunt urlete sau altceva, cum gasesti la alti antrenori. Darren e foarte calm, imi transmite liniste si imi da incredere, se vede ca si el crede in jocul meu. Acesta a cel mai important lucru, ca antrenorul sa creada in tine”.

Calificarea in finala la Cincinnati i-a adus Simonei Halep un premiu de 240.500 de dolari, dar si 585 de puncte in clasamentul WTA. In total, de cand joaca tenis, constanteanca are castiguri de peste 9 milioane de dolari!

author avatar
Laurentiu Teodorescu
283 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger