AcasăSPORTTactica lui Piturca in meciul cu Estonia: Fundasii n-au voie sa faulteze...

Tactica lui Piturca in meciul cu Estonia: Fundasii n-au voie sa faulteze la mai putin de 30 de metri de poarta

Din pricina faptului ca Estonia are in primul „11” un foarte bun executant de lovituri libere, pe Konstantin Vassiljev, selectionerul nu doreste ca gazdele partidei din aceasta seara, de la Tallin, sa beneficieze de sansa de a marca dintr-o faxa fixa.

Vassiljev, dupa un gol marcat dion lovitura libera

Nationala Romanie debuteaza in aceasta seara, la Tallin, in campania de calificare la Campionatul Mondial – editia 2014. Duelul Estonia – Romania incepe la ora 21.00 si va fi transmis live pe TVR 1.

Vassiljev reprezinta cea mai mare ingrijorare a lui Piturca la Tallin

Victor Piturca vrea sa inceapa cu o victorie, astfel ca selectionerul si-a luat toate masurile de precautie. Dupa ce a studiat indelung adversarul, Piturca a constatat ca balticii stau foarte bine la fazele fixe, in principal la loviturile libere executate de Konstantin Vassiljev.

Estonianul este in mare forma, el fiind autorul ultimului gol al nationalei tarii sale, marcat in amicalul cu Polonia, de acum o luna si jumatate. La echipa de club, Amkar Perm, Vassiljev a fost MVP-ul rezultatului de 1-1 scos in deplasarea de la Vladikavkaz, el centrand perfect la reusita colegului Ignatovich, iar apoi trimitand de alte doua ori mingea in bara. In consecinta, Victor Piturca le-a interzis fundasilor sau mijlocasilor defensivi sa faca faulturi mai aproape de 30 de metri de poarta noastra, asta pentru a-l tine departe pe „tunarul” estonian. „Stim cine suntem. Avem o grupa grea, cu Olanda si Turcia favorite, dar si cu Romania si Ungaria, nationale cu traditie in fotbal. Romanii nu mai sunt ceea ce erau in anii ’90, dar asta nu inseamna ca sunt foarte slabi. Trebuie sa strangem cat mai multe puncte si vom vedea daca vom merge in Brazilia. Sper sa imi pot ajuta echipa”, afirma Vassiljev.

author avatar
Sebastian Stan
260 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger