AcasăSPORTTactica falimentului: 1-1, poarta-n casa!

Tactica falimentului: 1-1, poarta-n casa!

Nici lui Victor Piturca nu-i vine a crede greseala comisa de Romania in repriza a doua

La table, jucatorul fricos nu se descopera, sta in zar zarului si incearca pe cat posibil sa blocheze prin porti fuga adversarului. Cam la fel a aratat Romania in repriza secunda a partidei cu Ungaria.

Nici lui Victor Piturca nu-i vine a crede greseala comisa de Romania in repriza a doua

„Nu ne-a cerut selectionerul sa ne retragem”, a incercat Alexandru Chipciu sa-l acopere pe Victor Piturca, intr-o incercare de a explica tactica aleasa pentru repriza secunda. Se prea poate ca mijlocasul Stelei sa aiba dreptate, insa parca nici selectionerul n-a dat dovada de prea mult curaj atunci cand, de exemplu, l-a scos de pe teren pe Lucian Sinmartean. „Habar n-am de ce-a facut-o”, a reactionat bistriteanul. Intr-un final, proverbiala frica piturciana ne-a costat victoria, ungurii egaland in ultimele minute, ajutati fiind si de arbitrul scotian William Collum.

Dragomir: „Parca eram o echipa de cartier”

Fost presedinte al Ligii Profesioniste, Dumitru Dragomir nu s-a aratat deloc incantat de jocul „tricolorilor”. Vina pentru acest rezultat (1-1) o poarta selectionerul echipei nationale, este de parere Dragomir: „Parca eram o echipa de cartier, in a doua repriza. Cand l-a scos pe Sinmartean, s-a dereglat tot jocul. Lucian era singurul care lega jocul. Daca Piturca intr-adevar mai credea in victorie, nu ii schimba pe Maxim si pe Sinmartean, sau macar il baga pe teren pe Torje. Nu se poate sa faci schimbarile astea”.

Un selectioner multumit

In pofida semiesecului de pe teren propriu, Victor Piturca se declara multumit de jocul echipei nationale. Iar am luat un gol din faza fixa. Am avut ghinion cu accidentarea lui Goian, din minutul 4, moment care ne-a dat peste cap. Era clar ca in repriza secunda o sa fie mai multa presiune din partea maghiarilor, dar noi trebuia sa inscriem pe contraatac. Personal, nu am ce sa le reprosez jucatorilornu pot sa zic ca n-au avut atitudine. Si noi am avut noroc la Budapesta, in preliminariile precedente, cand am egalat in minutele suplimentare”, a declarat selectionerul.

Romania din prima repriza, ca Germania

Echipa nationala a Romaniei s-a autodepasit in prima repriza, cand si-a surclasat adversarul la absolut toate capitolele, de la suturi spre poarta la pase si goluri. „Tricolorii” au avut o posesie zdrobitoare, 69% din timp, dar si 229 de pase reusite (dintr-un total de 248!). Cu patru suturi la poarta, doua cadrate si un gol (zero suturi pentru unguri), Romania si-a dominat adversarul precum a facut-o Germania lui Joachim Low la C.M. din Brazilia.

Sinmartean, accidentat sau plictisit?

Schimbarea din minutul 66 i-a socat pe romani, care nici pana acum nu stiu daca Lucian Sinmartean (foto) a fost scos din cauza unei accidentari ori din ratiuni tactice. In cazul primei variante, Cornel Dinu afirma ca stelistul trebuia sa stranga din dinti si sa continue sub orice risc: „Sinmartean are o problema de cand s-a nascut. Este vorba despre caracter de performanta. Pe timpul nostru era o rusine sa te dai accidentat in minutul 66, sa spui ca te doare ceva. Lucian este un jucator rasfatat. Sigur ca te doare cand alergi, dar intri si joci, mai ales cand joci pentru echipa nationala”.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
195 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger