AcasăRecomandariSurpriza in BATALIA pentru LPF! Patronii care vor SCHIMBAREA vor fi tradati...

Surpriza in BATALIA pentru LPF! Patronii care vor SCHIMBAREA vor fi tradati de presedinti

Cu opt zile inaintea alegerilor pentru sefia LPF, se ascute lupta dintre cei doi candidati, presedintele in exercitiu Dumitru Dragomir si challenger-ul acestuia, Gino Iorgulescu. Chiar daca discutam despre fotbal, batalia pentru LPF nu va fi ocolita de implicarea politicului. La fel de adevarat este ca marea finala din 2013 nu va fi lipsita nici de binecunoscutele „blaturi” dintre Dragomir si presedintii de cluburi, metoda prin care acesta a invins si in 2000, la precedenta confruntare cu Iorgulescu.

Dumitru Dragomir se confunda, practic, cu istoria Ligii Profesioniste
Gino Iorgulescu are nevoie de o minune pentru a castiga alegerile din 14 noiembrie

„Corleone” in eroare: nu Gino e sprijinit politic, ci el a pierdut acest sprijin

Dumitru Dragomir a lansat deja teza ca adversarul sau va fi sustinut politic. Pe undeva, liderul LPF are dreptate. Sunt informatii cum ca adversarul sau va fi impins de la spate, atat de catre alianta de la guvernare, cat si de PDL. Si, totusi, Dragomir se afla intr-o mare EROARE. Nu Iorgulescu este ajutat politic, ci Dragomir si-a pierdut orice sprijin. Trebuie subliniat, insa, ca politicul nu va miza pe Iorgulescu pentru ca vede in el un salvator al Ligii 1. Politicul doreste schimbare din considerente strict electorale, Dragomir fiind urat de marea masa de suporteri („Mitica, la brutarie!”), iar inlaturarea acestuia va avea darul de a contabiliza voturi la viitoarele alegeri.

Un mandat extrem de simplu de incalcat

Daca asa stau lucrurile, se naste o intrebare: de ce Mitica de la Liga este atat de sigur pe el atunci cand afirma ca Gino – adversarul sau sprijinit politic – nu va lua mai mult de trei voturi dintr-un total de 18? Ei bine, Dragomir inca mai dispune de un tratament eficace in acest sens. L-a folosit si in 2000, cand l-a invins categoric pe Iorgulescu. Concret, „Corleone” va recurge la solutia „presedintii de cluburi”. E drept, nu acestia vor decide noul sef al Ligii, ci patronii lor, insa presedintii vor fi cei care vota, fizic, pe 14 noiembrie, nu sefii lor! Iar mandatul cu care respectivii vor fi incredin’ati va fi extrem de simplu de incalcat.

Teoretic, Iorgulescu are majoritatea. Practic, Dragomir va castiga!

In momentul de fata, lucrurile arata groaznic pentru cel mai iubit fiu al Balcestilor. Mai mult sau mai putin oficial, de partea lui Gino Iorgulescu sunt gruparile FC Botosani (patronul Iftime s-a declarat anti-Dragomir, celalalt, Sfaiter, este omul lui Mircea Sandu), Petrolul Ploiesti (patron Capra, sprijin substantial primarie PSD), Viitorul Constanta (Hagi va opta pentru Gino), Ceahlaul (Stefan, influenta maxima PDL), Sageata Navodari (primarie PSD), Corona Brasov (primarie PDL) , „U” Cluj (s-a intors Walter, care vrea schimbare), Concordia Chiajna (echipa primarului Minea – PNL), ACS Poli Timisoara (echipa primariei PNL), Otelul Galati (influenta importanta a primarului PNL Marius Stan, Adamescu – apropiat PDL), si / sau FC Dinamo (Negoita – PSD). In plus, ar mai putea vota pentru schimbare FC Steaua, FC Brasov si Astra Giurgiu, desi fata de cele trei exista mari semne de intrebare, temeri despre care vom discuta mai jos. Indecise sunt FC Vaslui si Pandurii Tg.Jiu, in vreme ce Gaz Metan Medias si CFR Cluj sunt cluburi pro-Mitica.

Votul e secret!  „Altii au tradat, nu noi!”

In ciuda paradoxalului scos nefavorabil, Dragomir doarme linistit. El stie ca presedintii de cluburi pot fi convinsi sa il aleaga pe el, in ciuda mandatului primit din partea sefilor lor. Un Anghelache de la Dinamo, de pilda, sau un Marginean de la „U” Cluj, ar putea pleca la vot cu gandul de a-l termina pe Dragomir, iar pe traseu sa schimbe macazul. Iar in momentul in care vor fi trasi la raspundere, vor spune ca „altii au tradat, nu noi!”. La fel ar putea proceda si presedintii cluburilor indecise. Degeaba vor fi patronii de la Steaua, FC Brasov si Astra Giurgiu tentati sa incheie capitolul Mitica, daca presedintii lor, Argaseala, Gheorghe sau Zotta, vor miza tot pe „Corleone”. Iar respectivii vor opta pentru acesta stiind ca nu risca nimic, pentru ca optiunea lor va fi una secreta. Nimeni nu va afla cine a votat pro si contra.

De ce s-ar intampla minunea?

Admitand, prin absurd, ca tot esafodajul de mai sus este unul fals, iar Gino Iorgulescu va fi ales presedinte la LPF, vom avea de-a face cu un vot negativ la adresa lui Dumitru Dragomir, altfel ceva tipic romanesc. Si asta pentru ca, in dreptul atuurilor lui Iorgulescu se regasesc doar minusuri ale adversarului sau, exceptie facand dorinta de schimbare, de aer proaspat.

Atuurile lui Dragomir

– Drepturile TV. Cluburile au incasat sume importante

– Lucreaza de mult timp cu majoritatea presedintilor de cluburi

– Ii are la mana pe multi dintre sefii cluburilor sau pe patroni

– Experienta

Atuurile lui Iorgulescu

– Adversarul sau este anchetat de DNA – vezi scandalul comisionului de 3 milioane de euro insusit de Dragomir.

– La LPF este dictatura. Cine se impotriveste, este EXCLUS!

– Comisiile lui Dragomir fac legea in Liga 1.

– Se doreste o schimbare. Mitica se afla in functie din 1996.

author avatar
Mihai Koblenko
1.257 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger