AcasăSPORTSupermeciul Pacquiao - Marquez s-a incheiat cu scandal

Supermeciul Pacquiao – Marquez s-a incheiat cu scandal

Manny Pacquiao si-a pastrat titlul WBO la semimijlocie, dupa ce l-a invins pe Juan Manuel Marquez, in urma unei decizii majoritare a arbitrilor-judecatori, contestata insa de american

Confruntarea a avut loc sambata noapte la Las Vegas, Pacquiao impunandu-se cu un usor avans. Doi dintre arbitri l-au dat castigator (116-112 si 115-113), in timp ce al treilea a indicat remiza (114-114). „PacMan” – care a inregistrat a 54-a victorie (38 prin KO) si a 15-a consecutiva – l-a mai intalnit de doua ori in cariera sa pe Juan Manuel Marquez (o remiza in 2004 si o victorie la un singur punct in 2008), de fiecare data mexicanul proclamandu-se castigator. Asta s-a intamplat si dupa confruntarea din Vegas. Dupa ultimul gong, Marquez a ridicat bratele in semn de victorie, dar verdicul a fost din nou potrivnic, spre furia numerosilor fani mexicani, care l-au fluierat pe Pacquiao. „Pentru mine este clar ca am castigat meciul. Ii inteleg pe suporterii lui Marquez ca sunt dezamagiti, dar am blocat multe din loviturile sale”, a declarat Pacquaio. „Iar am fost furat!”, a spus Marquez.

Promotorul pugilistilor, celebrul Bob Arum, a apreciat la randul sau ca situatia dintre cei doi pugilisti nu este clara. In consecinta, se va organiza un al patrulea meci, in mai 2012. Propunerea nu-l deranjeaza pe Pacquiao, membru al Parlamentului filipinez, care nu a mai pierdut de cinci ani. La 32 de ani, el a castigat 10 titluri mondiale la opt categorii si este un idol absolut in Filipine.

author avatar
eNational
228 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger