AcasăSPORTSuperlovitura pregatita de presedintele LPF: Dragomir vinde Liga 1 in Germania!

Superlovitura pregatita de presedintele LPF: Dragomir vinde Liga 1 in Germania!

Dumitru Dragomir vrea sa dea Ligii 1 anvergura internationala

Campionatul Romaniei devine interesant si pentru occidentali, afirma Dumitru Dragomir, care se lauda ca lucreaza la un proiect prin care Liga 1 va fi transmisa in Europa de Vest.

Dumitru Dragomir vrea sa dea Ligii 1 anvergura internationala

Mai este un an pana la organizarea unei noi licitatii pentru drepturile tv, iar Dumitru Dragomir deja planuieste sa dea o adevarata lovitura de imagine. Drept raspuns la zvonurile care dau ca sigura retragerea cablistilor de la viitoarele negocieri, „Corleone” anunta demararea tratativelor cu un grup de parteneri din Occident care doresc preluarea in direct a meciurilor de fotbal din Liga 1! „Lucrez la acest proiect impreuna cu doi parteneri din Germania si Olanda. Este pentru prima data cand niste televiziuni de afara sunt interesate sa transmita «live» partide din Liga 1, iar lucrul asta nu poate decat sa ne bucure. Asta inseamna ca valoarea fotbalului nostru a crescut si incepe sa conteze”, a declarat Dragomir pentru „Ring”. In opinia sa, campionatul romanesc este printre cele mai puternice din Europa de Est si n-ar trebui sa mire pe nimeni acest interes: „Mi se pare ciudat ca liga poloneza sa se vada pe Eurosport 2, iar competitia noastra, care e mai buna, gandindu-ne doar la faptul ca Steaua e favorita in «dubla» cu Legia Varsovia, sa nu fie transmisa decat in tara”.

Se retrag cablistii?

Exista informatii ca puternicele companii de cablu „RCS&RDS” si „Romtelecom-Dolce” nu vor mai licita pentru drepturile tv ale Ligii 1. In niciun caz, insa, nu se va mai ajunge la o suma de 100 de milione de euro pentru trei sezoane, in conditiile in care din campionat au disparut forte precum Rapid, Universitatea Craiova, FC Arges, UTA sau Politehnica Timisoara. Zvonul a ajuns si la urechile lui Dragomir, lucru confirmat chiar de presedintele LPF: „Din ce stiu eu, televiziunile vor sa ne santajeze la urmatoarea licitatie, am auzit ca firmele de cablu nu mai sunt interesate sa difuzeze jocurile din Liga 1”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
375 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger