AcasăSPORTSuperDan a luat foc: zboara Kokorin!

SuperDan a luat foc: zboara Kokorin!

Petrescu vrea sa o duca pe Dinamo in Europa

Doar patru luni a curs lapte si miere in relatia dintre Dan Petrescu si conducatorii lui Dinamo Moscova. Tehnicianului a intrat in conflict cu sefii gruparii ruse dupa ce a aflat ca se discuta vanzarea tanarului Alexandr Kokorin, un fotbalist „inventat” de roman.

Petrescu vrea sa o duca pe Dinamo in Europa

Desi a dus echipa pana pe 9, la doua puncte de ultimul loc pentru Europa League, Dan Petrescu nu are liniste la Dinamo Moscova. Antrenorul s-a certat cu presedintele Gennadi Soloviov, fostul general FSB instalat in functie in aceeasi saptamana cu tehnicianul roman.

Kokorin a inscris 21 de goluri in cinci sezoane la moscoviti

Motivul divergentelor este legat de un fotbalist rus, pe care tehnicianul de 45 de ani si-a dori sa-l pastreze in lot, nu sa-l vanda. Dan Petrescu este convins ca Dinamo Moscova poate emite pretentii la un loc de cupa europeana, dar nu si in cazul in care conducerea renunta la unul dintre cei mai buni atacanti din prima parte a campionatului. Alexandr Kokorin, mare speranta a fotbalului rus, are 21 de ani si a marcat deja 8 goluri in 14 meciuri, cu doua peste vedeta Kevin Kuranyi. Evolutiile atacantului din Valuyki l-au impresionat pe italianul Luciano Spalletti, care il doreste la campioana Zenit St.Petersburg. Gruparea finantata de Gazprom are un buget net superior, si a oferit 15 milioane de euro pentru Kokorin, suma pe care sefii moscovitilor n-ar refuza-o. Mutarea este prima dintr-un plan intocmit de Luciano Spaletti pe termen lung, antrenorul dorind sa-i adune la Zenit pe cei mai buni tineri fotbalisti rusi. Pe lista italianului se mai afla Alan Dzagoev (22 de ani, TSKA Moscova), Georgi Sennikov (21 de ani, TSKA Moscova) si Denis Cherisev (22 de ani, Real Madrid B).

author avatar
Cristi Ionita
345 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger