AcasăSPORTSupercupa Spaniei, fabrică de bani

Supercupa Spaniei, fabrică de bani

Supercupa Spaniei a fost transformată într-o fabrică de făcut bani. Formatul competiției este simplu, cu patru echipe diferite participante, iar la finalul meciurilor se stabilește un singur câștigător.

De câțiva ani, Supercupa Spaniei se joacă în afara țării, ceea ce a determinat fanii să se întrebe de ce. În 2019, Federația Spaniolă a decis să mute competiția în Orientul Mijlociu pentru a atrage fondurile puse la bătaie de arabi. Banii plătiți de Arabia Saudită pur și simplu nu puteau fi refuzați.

Arabia Saudită câștigă din ce în ce mai multă popularitate în sport, prin mutarea unor jucători de marcă în liga lor și obținând drepturile de țară gazdă pentru competiții uriașe, precum Cupa Mondială a Cluburilor din 2022 sau Campionatul Mondial din 2034.

Când a văzut potențialul, Federația Spaniolă nu a stat pe gânduri și a dorit să capitalizeze Supercupa, profitând de apetitul arabilor pentru fotbal.

Publicația catalană Sport scrie că spaniolii primesc o sumă generoasă de 40 de milioane de euro anual de la saudiți pentru desfășurarea competiției în regatul lor.

Iar în 2024, pentru cea de-a 40-a ediție a Supercupei, puțin peste jumătate din această sumă, adică 21 de milioane de euro, va fi împărțită între cele patru echipe participante.

Modelul nu a fost inventat de Spania. Multe alte federații europene organizează finalele în străinătate. Cu toate acestea, competiția spaniolă are ceva special: este singurul turneu, cu patru echipe la start!

CITEȘTE ȘI

author avatar
Mihail Ioan
649 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger