AcasăSPORTSuperbomba la Moscova: Echipa lui Dan Petrescu, preluata de fratii Rotenberg!

Superbomba la Moscova: Echipa lui Dan Petrescu, preluata de fratii Rotenberg!

Evolutiile bune ale echipei antrenate de Dan Petrescu – Dinamo a castigat ultimele patru meciuri din campionat – au atras atentia fratilor miliardari Arkady si Boris Rotenberg, doi dintre apropiatii presedintelui Vladimir Putin. Acestia si-au manifestat intentia de a cumpara gruparea patronata de VTB Bank.

Boris Rotenberg este un apropiat al presedintelui Putin

Desi a achizitionat in ultimii ani jucatori precum Balazs Dzsudzsak (19 milioane de euro), Christian Noboa (8 milioane de euro), Zvjezdan Misimovic (4,5 milioane de euro) sau Igor Semsov (4,7 milioane de euro), Dinamo Moscova nu s-a putut lauda cu o situatie financiara stralucita, VTB Bank – actionarul majoritar – confruntandu-se cu reale probleme.

nArkady a facut minuni cu echipa de hochei pe gheata a clubului moscovit

Totusi, zilele negre ale moscovitilor se apropie de final, Dinamo urmand sa intre in sfera de influenta a presedintelui Vladimir Putin. Cu o avere cumulata de aproape doua miliarde de dolari, fratii Arkady si Boris Rotenberg sunt gata sa puna mana pe pachetul majoritar si sa transforme formatia de pe „Khimki Arena” intr-una de top la nivel european. Considerati a fi doi dintre cei mai bogati rusi, fratii Rotenberg se bazeaza inclusiv pe influenta presedintelui rus, relatia dintre ei fiind extrem de apropiata.

Dan Petrescu a revitalizat gruparea moscovita

De altfel, Arkady ocupa din 1998 functia de director executiv la clubul de judo Newa St.Petersburg, unde presedinte de onoare este Vladimir Putin, iar Boris e vicepresedinte al Federatiei de Judo, for in cadrul caruia Putin ocupa acelasi post, de presedinte de onoare. Arkady este deja implicat la clubul Dinamo Moscova, el fiind, de opt ani, presedintele echipei de hochei pe gheata, cu care a castigat titlul national in 2005, Cupa Campionilor Europeni in 2006, Cupa Spengler in 2008 si Cupa Gagarin anul acesta. Extrem de interesati de sport, fratii Rotenberg promit sa-i faca viata mai usoara lui Dan Petrescu si sa-i puna la dispozitie cativa fotbalisti de top. De altfel, dupa ce a preluat echipa de hochei pe gheata, Arkady i-a achizitionat pe Nicklas Backstrom si Alexander Ovechkin, doi dintre cei mai buni hocheisti din lume. Exista, insa, si un revers al medaliei, existand posibilitatea ca finantatorii sa-i impuna tehnicianului roman folosirea in formula de start a fundasului Boris Rotenberg (fiul celui mai mare dintre frati). Desi are deja 26 de ani, Boris junior a prins rareori lotul primei echipe, el fiind mai mereu imprumutat pe la FC Khimki, Alania Vladikavkaz sau Sinnik Iaroslav.

author avatar
Cristi Ionita
1.205 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger