AcasăSPORTSuper Sorana si-a batut recordul la Australian Open

Super Sorana si-a batut recordul la Australian Open

Sorana a castigat doar unul dintre cele trei meciuri jucate pana acum impotriva italiencei Sara Errani

Frumoasa jucatoare de tenis romanca s-a calificat in 16-imile de finala ale Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, dupa ce a invins-o, ieri, cu 1-6, 6-2, 6-3, pe poloneza Urszula Radwanska.

Sorana a castigat doar unul dintre cele trei meciuri jucate pana acum impotriva italiencei Sara Errani

Urmand exemplul colegei sale, Monica Niculescu, prezenta deja in 16-imi, dupa doua meciuri in care a intors rezultatul, Sorana Cirstea, locul 59 in ierarhia WTA, a demonstrat o tarie de caracter formidabila si a depasit-o pe Radwanska, desi poloneza castigase sapte din primele opt-game-uri. La finalul disputei de 113 minute, Sorana s-a declarat extrem de incantata de victoria obtinuta, dar a precizat ca va sarbatori abia dupa incheierea turneului. Aflata la cel mai bun rezultat al sau la Australian Open, „Sori”, cum este alintata de apropiati, va avea parte, in meciul urmator, de un adversar rezonabil, italianca Sara Errani (locul 48 mondial), cea care a eliminat-o, cu un dublu 6-2, pe rusoaica Nadia Petrova, favorita numarul 29. Sorana are deja pus de o parte un cec in valoare de 55.000 de dolari, dar eventuala victorie din meciul cu Errani i-ar dubla suma incasata si i-ar asigura revenirea intre cele mai bune 50 de jucatoare ale lumii. Tot ieri, perechile Horia Tecau – Robert Lindstedt (Suedia) si Victor Hanescu – Oliver Rochus (Belgia) s-au calificat in turul al doilea al probei de dublu masculin si s-ar putea intalni, in meci direct, in optimi. De asemenea, Irina Begu si Monica Niculescu s-au calificat in 16-imi de finala la dublu feminin.

Zece capi de serie eliminati intr-o zi

Andy Roddick

Ieri, la Melbourne, numai putin de 10 capi de serie au fost eliminati din competitie. Este vorba despre Gilles Simon (Franta, nr.12), Andy Roddick (SUA, nr.15), Viktor Troicki (Serbia, nr.19), Marcel Granollers (Spania, nr.26), Alex Bogomolov Jr. (Rusia, nr.32), Anastasia Pavliucenkova (Rusia, nr.15), Dominika Cibulkova (Slovacia, nr.17), Roberta Vinci (Italia, nr.23), Kaia Kanepi (Estonia, nr.25) si Nadia Petrova (Rusia, nr.29).

Serena 500

Serena Williams

Serena Williams s-a calificat in turul al treilea al turneului de la Australian Open, dupa ce a invins-o, cu 6-0, 6-4, pe cehoaica Barbora Zahlavova Strycova. A fost a 500-a victorie obtinuta de Serena in circuitul profesionist. Spre deosebire de alte dati, americanca s-a dovedit a fi extrem de joviala pe teren. A glumit cu arbitrul de scaun, intrebandu-l daca un serviciu de 191 de kilometri pe ora este unul rapid in tenisul feminin, si a spus, dupa un meci in care a cazut de mai multe ori, ca “asta e, sunt o femeie mare si am glezne butucanoase, nu am un fizic care sa-mi fi permis sa fiu o balerina”.

author avatar
Cristi Ionita
282 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger