AcasăSPORTSuper! CFR Cluj a luat deja 9,6 milioane € de la UEFA

Super! CFR Cluj a luat deja 9,6 milioane € de la UEFA

Kapetanos a ratat doua ocazii imense la Braga, dar milionul de euro pentru CFR Cluj tot a venit

Calificarea in grupele UCL, precum si victoria de miercuri seara de la Braga au facut ca gruparea ardeleana sa contabilizeze, deja, un castig de 9,6 milioane de euro, suma acordata de UEFA.

Kapetanos a ratat doua ocazii imense la Braga, dar milionul de euro pentru CFR Cluj tot a venit

CFR Cluj a debutat cu un triumf in noua editia a UEFA Champions League, victorie cu 2-0 pe terenul formatiei Sporting Braga. Succesul din Portugalia a contat nu doar in ierarhia Grupei H, CFR Cluj fiind primul lider, ci si la capitolul finante. Ardelenii au deja 9,6 milioane de euro asigurati din partea UEFA, prima de 1 milion de euro, accesata gratie succesului de pe „Estádio AXA” din Braga, adaugandu-se bonusului deja obtinut inaintea confruntarii cu Sporting: 8,6 milioane de euro (calificarea in grupele UCL, plus recompensa care se acorda pentru cele sase partide disputate in faza grupelor). Victoria in grupe aduce 1.000.000 de euro, egalul fiind rasplatit cu 500.000 €.

Otelul 18,3 milioane, dar grosul a venit din market-pool

UEFA Champions League, editia 2012-2013 continua cu alte premii. Astfel, calificarea in optimile de finala este rasplatita cu 3,5 milioane de euro. In sferturi, cu 3,9 milioane de euro, iar participarea in semifinale aduce in contul clubului alte 4,9 milioane de euro. Invinsa din finala primeste un bonus de consolare de 6,5 milioane de euro, iar castigatoarea turneului ia 10,5 milioane de euro. Primele de mai sus nu includ asa numitul market-pool, reteta financiara obtinuta din drepturile tv. Acesta va fi stabilit dupa incheierea competitiei. In stagiunea trecuta a Ligii Campionilor, Otelul Galati a avut un market-pool de 11,1 milioane de euro, diferenta pana la 18,3 milioane de euro fiind data de bonusurile de calificare in faza grupelor (3,9 milioane euro) si de meciuri jucate (3,3 milioane de euro). Otelul nu a obtinut niciun punct intr-o grupa cu Manchester United, Benfica Lisabona si FC Basel, dar a punctat la capitolul market-pool, datorita „greutatii” adversarilor din Anglia si Portugalia. La fel se va intampla si cu CFR Cluj, pentru ca ardelenii au in Grupa H doua team-uri cu priza la public, Manchester United si Galatasaray.

author avatar
Mihai Koblenko
280 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger