AcasăSPORTSuper Bolt, boicotat de americani!

Super Bolt, boicotat de americani!

Foto explicatii FULGER. Usain Bolt, admirat de Yohan Blake, conationalul si principalul sau rival

Desi se estimeaza ca peste doua miliarde de telespectatori au urmarit in direct finala olimpica de 100 de metri plat, in care jamaicanul Usain Bolt a inregistrat un nou record olimpic, evenimentul nu a putut fi urmarit live in SUA.

Foto explicatii FULGER. Usain Bolt, admirat de Yohan Blake, conationalul si principalul sau rival

Postul de televiziune NBC a luat decizia de a nu transmite in direct cursa de la Londra pe motiv ca aceasta nu are loc la o ora de prime-time pentru SUA. Spre disperarea a zeci de milioane de americani, cursa in care Bolt i-a surclasat pe Justin Gatlin, Tyson Gay sau Ryan Bailey a fost retransmisa inregistrat cu o intarziere de trei ore, intr-un moment in care toata lumea stia deja rezultatul final. Cele mai multe voci spun ca NBC nu ar fi dorit sa transmita evenimentul pentru ca se anticipa ca sprinterii americani nu pot pune sub semnul intrebarii suprematia lui Bolt. Exista insa si voci care spun ca americanii s-au temut ca stadionul „Olimpic” va fi tinta unui atac terorist in timpul celui mai urmarit eveniment sportiv de la J.O.

A „lovit” trei femei dupa cursa

DISTRACTIE. Trei femei l-au ajutat pe Bolt sa se relaxeze dupa finala la 100 de metri

In finala de duminica seara, Usain Bolt a scos 9,63 secunde pe suta de metri, record olimpic, lasandu-si cu cativa metri in urma rivalii Yohan Blake (argint), Justin Gatlin (bronz), Tyson Gay si Asafa Powell. Dupa ce a cucerit aurul olimpic, atletul jamaican s-a retras in camera sa din Satul Olimpic, impreuna cu trei femei. In jurul orelor trei dimineata, a postat o poza pe contul sau de Twitter, cu mesajul „hmmmmmm”. In aceasta seara, „Fulgerul” Bolt este asteptat sa loveasca inca o data Londra, in cursa de 200 de metri. In alta ordine de idei, victoria pe pamant englez atat la masculin, cat si la feminin in proba de 100 de metri a produs frenezie in Jamaica, stat care ieri a sarbatorit 50 de ani de la obtinerea independentei fata de Imperiul Britanic. Sute de mii de oameni au iesit in strada in toate orasele din tara, aclamandu-i pe Usain Bolt si pe Shelly-Ann Fraser-Pryce, „eroi nationali”.

Cristian Ionita/Laurentiu Teodorescu

author avatar
National
193 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger