AcasăSPORTSunt asteptate vagoane de bani: calificarea de 50 de milioane a Stelei

Sunt asteptate vagoane de bani: calificarea de 50 de milioane a Stelei

Elevii lui Reghecampf s-au dublat perfect in multe momente

Trupa lui Laurentiu Reghecampf a obtinut, marti seara, calificarea in grupele UEFA Champions League, dupa egalul inregistrat in deplasare, 2-2 cu Legia Varsovia.

Elevii lui Reghecampf s-au dublat perfect in multe momente

Dupa 1-1 in tur, pe National Arena, Steaua a inceput fabulos mansa din Polonia, Stanciu (‘7) si Piovaccari (‘9) facand rapid 2-0. Elevii lui Reghecampf au facut apoi pasul in spate, au trecut prin foc si chinuri, dar in cele din urma totul s-a terminat cu bine, Steaua obtinand prima calificare in grupele UCL dupa o pauza de cinci ani. Iar oficialii campioanei Romaniei isi freaca acum mainile de bucurie, in Ghencea fiind asteptate, dupa primele estimari, in jur de 50 de milioane de euro, daca includem aici si cele 12 milioane de euro bifate in cazul cedarilor lui Bourceanu si Chiriches. Stelistii au incasat, deja, 3 milioane de euro din participarea in preliminariile si play-off-ul celei mai puternice competitii europene intercluburi. La aceasta suma se adauga bonusul de 8,6 milioane de euro obtinut pentru calificarea in grupele UCL. Drepturile de imagine ii vor aduce Stelei alte 10 milioane de euro, suma exacta urmand a fi stabilita abia dupa tragerea la sorti si in functie de echipele pe care campioana Romaniei le infrunta in grupa. CFR Cluj a obtinut, in sezonul 2012-2013, circa 5,2 milioane de euro din drepturi de imagine, in conditiile in care ardelenii au o cota net inferioara si au avut un singur adversar care sa conteze, respectiv Manchester United. Nu in ultimul rand, campioana Romaniei spera sa scoata bani si de pe urma rezultatelor obtinute, un egal fiind premiat de UEFA cu 500.000 de euro, o victorie se premiaza cu un milion de euro, calificarea in optimi aduce 3,5 milioane de euro, iar locul 3 in grupa, respectiv calificarea in 16-imile de finala ale Europa League, aduce 1,5 milioane de euro.

Stelistii au depus un efort imens pentru a-si asigura calificarea

Stelistii asteapta 14 milioane de euro de la fani

Desi inca nu cunosc numele echipelor cu care vor da piept in grupe, oficialii Stelei estimeaza ca cele trei meciuri jucate pe teren propriu le vor aduce, in total, 10,8 milioane de euro din comercializarea biletelor. Jucand pentru prima data meciuri de un asemenea nivel pe National Arena, stelistii spera sa vanda in jur de 45.000 de bilete pe meci la pretul mediu de 80 de euro biletul, in conditiile in care exista posibilitatea ca cele VIP, la un eventual meci cu un adversar de top, sa depaseasca pretul de 1.000 de euro. De asemenea, oficialii campioanei se asteapta sa obtina in jur de 3 milioane de euro din comercializarea obiectelor de merchandise.

Polonezii nu au trecut peste dezamagirea ratarii calificarii

Polonezii au innebunit

Ratarea calificarii in grupele UEFA Champions League i-a facut pe polonezi sa-si piarda mintile, mai ales ca elevii lui Jan Urban au ratat un bonus financiar istoric. Portarul Dusan Kuciak, fost la FC Vaslui, a afirmat ca diferenta dintre Steaua si Legia s-a facut doar la capitolul noroc, iar veteranul Marek Saganowski sustine ca Legia a fost peste campioana Romaniei cam in trei dintre cele patru reprize jucate si face si trimitere la arbitraj precizand ca inca nu e sigur daca a fost sau nu offside la golul marcat de Kucharczyk in minutul 20 al returului de la Varsovia, reusita anulata de centralul Pedro Proenca. Aceste declaratii par de-a dreptul hilare, statistica fiind net favorabila Stelei: 41-19 suturi (in total pe ambele manse), 22-9 suturi pe poarta, 17-10 cornere (in conditiile in care polonezii au o echipa mult mai masiva).

La 28 de ani, Bourceanu abia asteapta un transfer in strainatate

Anamaria si MM se bat pe Bourceanu. Chiriches e rezolvat!

In ciuda calificarii in grupele UEFA Champions League, Steaua se pregateste sa se desparta de doi dintre cei mai buni jucatori. Vlad Chiriches este deja rezolvat de Tottenham, contra sumei de 9,5 milioane de euro, fundasul urmand sa efectueze astazi vizita medicala si sa semneze cu gruparea londoneza. In privinta lui Alexandru Bourceanu, managerul general Mihai Stoica inca se opune transferului sau in Italia sau Germania. Curtat de formatii precum Torino sau Schalke 04, Bourceanu poate fi cedat numai daca una dintre echipe ofera minim 3 milioane de euro. Iar Anamaria Prodan, reprezentanta jucatorului si sotia antrenorului Laurentiu Reghecampf, a transat situatia precizand ca “jucatorii vin si pleaca, nu ai cum sa te opui. Transferul va fi rezolvat pana pe 2 septembrie”.

author avatar
Cristi Ionita
598 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger