AcasăSPORTSumudica, favorit in locul lui Lucescu jr.

Sumudica, favorit in locul lui Lucescu jr.

Finantatorul George Copos se pregateste sa dea drumul la proiectul „New Rapid”: dispar vedetele cu salarii de sute de mii de euro si vor fi promovate talentele de la echipa a doua a clubului.

Marius Sumudica este liber de contract, dupa ce a fost dat afara de la FC Brasov

Proiectul inceput de Razvan Lucescu in vara lui 2011 s-a dovedit falimentar in mai putin de un an. Desi a transferat fotbalisti cu experienta (Dan Alexa, Romeo Surdu, Iulian Apostol etc), Rapidul fostului selectioner termina sezonul in genunchi, la fel ca in mai toti anii precedenti. Satul sa fie eternul perdant al Ligii 1, „Juniorul” pare decis sa isi caute gloria in alte zari si recunoaste ca are contacte serioase cu oficialii clubului Al Jaish din Qatar. „Este adevarat ca au discutat cu mine, dar inca nu am luat nicio decizie. Sunt in discutii si cu alte formatii si voi anunta hotararea luata dupa terminarea campionatului”, a precizat fiul antrenorului de la Sahtior Donetk. Surse din anturajul patronului sustin ca George Copos vrea sa-l aduca pe banca tehnica pe profesorul Cristi Pustai, „principalul” de la Gaz Metan Medias. De altfel, intr-o declaratie recenta, chiar tehnicianul ardelenilor a lasat sa se inteleaga faptul ca doreste „o noua provocare profesionala”. Totusi, nu trebuie omisa pozitia galeriei din Giulesto, iar in aceasta situatie, „Legione Granata” este de partea lui Marius Sumudica. Idolul tribunelor are o relatie buna inclusiv cu George Copos, doar prezenta lui Constantin Zotta in club putand reprezenta un impediment.

Ultrasii vor tineri

Ratarea titlului in Liga 1 i-a scos din sarite pe fanii Rapidului. Lider al suporterilor, Gigi Corsicanu’ ii cere lui George Copos sa renunte la toti fotbalistii cu salarii mari: „Personal, as vrea sa ii transmit domnului Copos ca ar trebui sa renegocieze contractele jucatorilor in aceasta vara. Dupa parerea mea, cel mai mare salariu ar trebui sa fie de 10.000 de euro, iar restul banilor sa se plateasca la performanta. Noi, fani, acceptam si copii de la centrul de juniori al clubului. Daca vreme de doi, trei ani stam la jumatatea clasamentului, nu e nicio problema. De retrogradat, nu vom retrograda, pentru ca avem un public minunat! Ne chinuim vreo cativa ani, dar macar facem un colectiv bun! Acum, la Rapid sunt contracte foarte bune, dar performante deloc pe masura salariilor”.

Cei 9 „nababi” din lot

In lotul giulestean sunt noua fotbalisti ale caror contracte dau rusine rivalilor de la Steaua ori Rapid. „Nababii” antrenati de Razvan Lucescu sunt: Dani Coman, Rui Duarte, Marcos Antonio, Glauber Berti, Dan Alexa, Ciprian Deac, Ovidiu Herea, Felipe Teixeira si Romeo Surdu. Dintre acestia, doar Alexa si Herea au sanse sa ramana la Rapid si pentru sezonul viitor.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
236 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger