AcasăSPORTSumudica a batut Steaua si anunta ca pleaca la Barcelona!

Sumudica a batut Steaua si anunta ca pleaca la Barcelona!

Marius Sumudica le-a dat peste nas tuturor celor care au contestat suprematia sa si a Astrei in campionat

Astra este, in proportie de 99%, noua campioana la fotbal a Romaniei. Sambata seara, la Giurgiu, trupa lui Sumudica ne-a aratat cum trebuie sa se prezinte pe teren o pretendenta la titlu.

Marius Sumudica le-a dat peste nas tuturor celor care au contestat suprematia sa si a Astrei in campionat

Am vazut agresivitate, siguranta in joc, combinatii pe spatii scurte si, cel mai important, atitudine de mare echipa. Meritul apartine, fara doar si poate, antrenorului Marius Sumudica. Scut in fata atacurilor steliste, fostul idol al tribunelor giulestene a stiut cum sa-si capaciteze formatia pentru un astfel de meci. De partea cealalta, cel mai bine a explicat cum au stat lucrurile finantatorul Gigi Becali: „A fost haos, n-am inteles nimic din tactica noastra, n-am inteles nimic din ce am jucat”.
Multumit de ce a realizat la Astra, „Sumi” si-a fixat alte obiective: ieri, ne-a anuntat ca pleaca la Barcelona! Nu ca sa-l inlocuiasca pe Luis Enrique, ci numai cu gandul de a invata de la tehnicianul liderului din Spania. Initial, Sumudica isi dorea sa ia lectii de la Diego Simeone, insa Mircea Lucescu l-a intors, explicandu-i ca stilul lui Atletico nu i se potriveste. „Am vorbit cu Mircea Lucescu si chiar l-am rugat sa ajung la Simeone, la antrenamente. Numai ca nea Mircea mi-a zis: «Ce sa cauti tu la Simeone? Ok, are caracterul tau, dar tu esti antrenor care nu te aperi, iti place sa joci, iti place sa faci pressing sus, in terenul advers. Atletico doar se apara, asa ca trebuie sa-ti gasim alta varianta. Voi vorbi cu cineva, sa te duci 10 zile la Barcelona si sa inveti de la Luis Enrique”, a povestit Sumudica dialogul sau cu antrenorul Sahtiorului.
Suspendat la vara pentru doua luni, interval in care nu are voie sa se apropie de formatia giurgiuveana, Marius Sumudica intentioneaza sa foloseasca timpul liber avut la dispozitie pentru a acumula cunostinte de la marii tehniciani ai Europei. Mai mult ca sigur ca periplul sau pe la diferite cluburi de pe continent va cuprinde si vizite la cateva echipe din Serie A, un campionat in care jocul defensiv este ridicat la rang de arta.

Alibec, sigur de prezenta la Euro

Selectionerul Anghel Iordanescu s-a aratat incantat de jocul lui Denis Alibec – a scos doua lovituri de la 11 metri, iar pe una dintre ele a transformat-o chiar el. Dupa meci, Iordanescu a declarat: „Asteptam mai mult din partea Stelei, insa ii felicit pe cei de la Astra. Am vazut un Alibec extrem de motivat, extrem de pozitiv si il anunt ca asa l-as vrea in permanenta, inclusiv la echipa nationala”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
316 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger