AcasăSPORTSumi sindicalistu'

Sumi sindicalistu’

Sumudica se gandeste la infiintarea unui sindicat al antrenorilor

Considerat unul dintre cei mai spirituali antrenori din Liga 1, Marius Sumudica dovedeste ca poate avea si idei revolutionare, capabile sa schimbe definitiv mersul lucrurilor in fotbalul romanesc.

Sumudica se gandeste la infiintarea unui sindicat al antrenorilor

La 43 de ani, Marius Sumudica poate fi considerat cel mai vocal tehnician roman al momentului. „Principalul” Concordiei se vede si un lider al tagmei pe care o reprezinta si vine cu o solutie care poate rasturna ierarhiile in fotbalul romanesc. Concret, antrenori pot scapa de umilintele patronilor doar daca isi infiinteaza un sindicat care sa le apere drepturile (mai ales financiare!) in litigiile cu cluburile angajatoare. „Eu n-am probleme cu banii, dar nu mai stati, fratilor, neplatiti cate 5-6 luni. Este inadmisibil sa ai asemenea restante! Eu, mai bine ma duc si vand brazi decat sa stau neplatit 5-6 luni. Noi suntem vinovati, pentru ca nu suntem uniti, nu avem  un sindicat al antrenorilor. Cum eu imi respect meseria, nu vin beat la antrenamente si nu aduc femei in cantonament, asa vreau si eu sa fiu respectat. Mai ales ca eu m-am si lovit de acea lege care nu permite unui antrenor sa conduca mai mult de doua echipe intr-un sezon. Dar cluburile pot sa aduca si 10 antrenori daca vor! Pai, cum vine asta?!”, a reactionat Sumudica la postul „Dolce Sport”.
La Concordia, Marius Sumudica nu are probleme cu banii, fiind platit la zi, insa este foarte probabil ca greutatile sa vina din alta parte. De la rezultate, nu tocmai satisfacatoare, din punctul de vedere al primarului Chiajnei, cel care sustine financiar clubul. Dupa 17 runde, Concordia ocupa locul 14 in clasament (retrogradabil), cu numai 17 puncte.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
101 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger