AcasăSPORTSuma record cu care se vinde mingea din finala CM de fotbal...

Suma record cu care se vinde mingea din finala CM de fotbal feminin

Mingea cu care s-a jucat în finala Cupei Mondiale de fotbal feminin din 2023 urmează să fie scoasă la licitație. Organizatorii speră să obțină cea mai mare sumă platită vreodată pentru un suvenir provenit din fotbalul feminin.

Cu acest balon s-a jucat în finala dintre Anglia și Spania, disputată la Sydney, în 20 august. Partida a fost câștigată de naționala iberică, scor 1-0. Unicul gol al întâlniri l-a reușit Olga Carmoma. Să mai spunem și că finala s-a jucat în fața unui număr impresionant de 75.784 de spectatori.

Revenind la subiectul central al acestei știri. Pe lângă faptul că Spania a câștigat primul ei trofeu de CM în fotbalul feminin – alăturându-se Germaniei, drept singurele națiuni care au câștigat competiția atât la masculin, cât și la feminin – meciul a intrat în istoria sportivă și pentru evenimentele ciudate de la finalul partidei. Este vorba despre momentul consumat pe scena de premiere când fostul șef al Federației Spaniole, Luis Rubiales, a sărutat-o (cam cu forța) pe Jenni Hermoso, vedeta naționalei iberice.

Mingea din finală a fost câștigată de un fan în urma unui concurs organizat de Adidas. Ulterior, barbatul a scos-o la licitație și speră să încaseze o suma demnă de Cartea Recordurilor. Acest model de minge a fost folosit doar în ultimele patru meciuri din Cupa Mondială din Australia, ceea ce o face și mai specială, arată Forbes.

 

author avatar
Mihail Ioan
165 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri