AcasăSPORTSucces cu repetitie! Sebastian Vettel s-a impus din nou in Bahrain

Succes cu repetitie! Sebastian Vettel s-a impus din nou in Bahrain

Germanul Sebastian Vettel, campionul mondial en-titre, a castigat, duminica, Grand Prix-ul de Formula 1 al Bahrainului.

Este a doua victorie consecutiva a lui Vettel in Bahrain, neamtul demonstrand ca este regele circuitului de la Sakhir.

Un alt german, Nico Rosberg, echipierul formatiei Petronas, a plecat din pole-position, dar a rezistat doar trei tururi, lipsa de experienta facandu-l sa fie „victima sigura” in fata atacurilor purtate de Vettel si Fernando Alonso.

Alonso a avut probleme tehnice cu sistemul DRS si a avut nevoie de o oprire in plus la boxe, secundele pierdute costandu-l in cele din urma.

Pe final, Sebastian Vettel si-a mentinut constant avansul fata de urmaritori si si-a trecut in cont o noua victorie cu ajutorul careia isi consolideaza pozitia de lider.

Pilotul de la Red Bull Racing a fost urmat de finlandezul Kimi Raikkonen (al treilea podium din patru curse) si de francezul Romain Grosjean.

Vettel si Raikkonen sunt primii doi clasati si la general, neamtul avand 10 puncte avans in fata campionului mondial din 2007.

Dupa cursa din Bahrain, Formula 1 ia o pauza de trei saptamani, luna mai fiind dedicata exclusiv Europei. Grand Prix-ul Spaniei de la Montmelo, din 12 mai, va fi urmat de cel al Principatului Monaco de la Monte Carlo, din 26 mai.

author avatar
Cristi Ionita
96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger