AcasăSPORTSUA se implica in problema securitatii Olimpiadei din Rusia

SUA se implica in problema securitatii Olimpiadei din Rusia

Statele Unite propun o „cooperare mai stransa” cu Rusia pentru garantarea securitatii Jocurilor Olimpice de iarna programate la Soci, in contextul celor doua atentate comise in orasul rus Volgograd.

„Administratia americana a propus Guvernului rus sustinerea deplina pentru configurarea dispozitivului de securitate in vederea Jocurilor Olimpice de la Soci; noi suntem favorabili unei cooperari mai stranse pentru garantarea securitatii atletilor, spectatorilor si altor participanti”, a explicat Caitlin Hayden, purtatorul de cuvant al Consiliului american pentru Securitatea Nationala.
„Statele Unite condamna atacurile teroriste comise in orasul rus Volgograd si transmit sincere condoleante familiilor victimelor”, a adaugat Hayden.
Cel putin 31 de persoane au murit in doua atentate sinucigase comise duminica si luni in orasul rus Volgograd, fost Stalingrad, situat la 1.000 de kilometri Soci.
Jocurile Olimpice de Iarna sunt programate in perioada 7-23 februarie si vor avea loc in luxoasa statiune de la malul Marii Negre.

Apel al noului presedinte CIO

Pe de alta parte, dupa ce Marius Vizer, seful SportAccord, a luat atitudine in privinta solidaritatii cu Rusia, a venit si randul presedintelui CIO sa puncteze in aceasta chestiune.Thomas Bach a condamnat atentatele sinucigase de la Volgograd, afirmand ca are incredere ca securitatea la Jocurile Olimpice de la Soci va fi asigurata.Intr-un comunicat, Bach a condamnat „un atac josnic impotriva unor persoane nevinovate”. El a adaugat ca i-a scris presedintelui rus Vladimir Putin pentru a-i transmite condoleante: „Sunt sigur ca se va face totul pentru a se asigura securitatea sportivilor si a tuturor participantilor la Jocurile Olimpic de Iarna. Jocurile Olimpice au ca scop strangerea oamenilor de diverse origini pentru a depasi divergentele in mod pasnic. Numeroasele mesaje de sustinere si solidaritate ale comunitatii internationale m-au convins ca acest mesaj va fi transmis si de Jocurile Olimpice de la Soci”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
219 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger