AcasăSPORTSUA cer extradarea oficialilor FIFA arestati in Elvetia

SUA cer extradarea oficialilor FIFA arestati in Elvetia

Cartierul general FIFA a fost deja controlat de agenti FBI

Autoritatile americane au solicitat extradarea celor sapte oficiali ai FIFA care au fost arestati si incarcerati la Zurich in data de 27 mai.

Cartierul general FIFA a fost deja controlat de agenti FBI

Potrivit autoritatilor din Elvetia, ambasada SUA la Berna a transmis la 1 iulie solicitarile respective, in termenul prevazut de tratatul semnat de cele doua tari cu privire la extradare. Solicitarile se bazeaza pe mandatele de arestare emise la 20 mai de Parchetul din New York, care suspecteaza persoanele in cauza ca au acceptat mita de peste 100 de milioane de dolari din partea unor reprezentanti ai mass-media si ai unor firme pentru drepturile de transmitere, de comercializare si de sponsorizare cu privire la turnee de fotbal din SUA si din America Latina. Aceste acte de coruptie, discutate si pregatite pe teritoriu american, au facut obiectul unor tranzactii financiare prin intermediul unor banci americane. Politia din Zurich ii va audia pe cei sapte oficiali cu privire la solicitarile de extradare si le va acorda un termen de 14 zile pentru a lua pozitie, termen care poate fi prelungit cu inca 14 zile. In perioada urmatoare, autoritatile elvetiene vor hotari daca oficialii in cauza trebuie sa fie extradati. Deciziile de extradare pot fi atacate cu recurs la Tribunalul Penal Federal.
FIFA se confrunta cu un urias scandal de coruptie, dupa ce justitia americana a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepresedinti FIFA si sapte oficiali ai forului.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger