AcasăSPORTSteluta Duta, singura pugilista din fotbalul romanesc

Steluta Duta, singura pugilista din fotbalul romanesc

Dubla campioana europeana s-a inscris si in echipa feminina de fotbal a clubului Vointa Buzau. „Mai castig un ban in plus, am nevoie pentru Olimpiada din 2012”, afirma cea mai titrata reprezentanta a sportului cu manusi.

La 27 de ani, Steluta Duta lupta ca sa supravietuiasca, nu doar pentru gloria sportiva. Sportiva din Buzau cocheteaza in ultima perioada si cu fotbalul feminin. Nevoia de bani a impins-o sa se inscrie in echipa Vointa 2010, fiind jucatoare de baza in acest sezon. Antrenorul a rugat-o un singur lucru, iar ea s-a supus fara cracnire: fara upercuturi si crosee pe terenul de joc! „Stie cate ceva cu «basica» si compenseaza bine cu ambitia extraordinara. Chiar se vede ca face sport de performanta”, afirma apropiatii campioanei la box.

Obiectiv: participarea la JO de la Londra

Steluta Duta este vedeta lotului national feminin de box al Romaniei. Are doua medalii de aur cucerite la Campionatele Europene si de trei ori a ajuns pana in finala Cupei Mondiale, ultimul „argint” fiind obtinut anul trecut, la turneul organizat in Barbados. Pentru 2012, Duta nu-si propune decat sa faca rost de bani pentru participarea la Jocurile Olimpice. Va fi prima Olimpiada din istorie cu boxul feminin acceptat in competitie.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
749 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger