AcasăSPORTStelistul a fost batut in decembrie 2011 de trei colegi de nationala....

Stelistul a fost batut in decembrie 2011 de trei colegi de nationala. Hocheistul Marinescu si-a reintalnit agresorii la FOTE 2013

Cosmin Marinescu a renuntat la conflict, de dragul hocheiului

Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Brasov scoate in evidenta actiuni nebanuite, inclusiv posibilitatea ca un hocheist sa evolueze alaturi de jucatori care in urma cu ceva mai mult de un an l-au agresat fizic.

Cosmin Marinescu a renuntat la conflict, de dragul hocheiului

La 16 ani, Cosmin Marinescu este singurul jucator roman get-beget care a prins lotul de hochei pe gheata pentru FOTE 2013. Juniorul Stelei imparte vestiarul nationalei numai cu etnici maghiari. Doi dintre coechipierii sai sunt Istvan Gereb si Akos Molnar, hocheisti care, alaturi de Antal Alfred, l-au batut pe Cosmin Marinescu in decembrie 2011.

Incidentul s-a petrecut la Miercurea Ciuc, chiar de ziua nationala a Romaniei. Atunci, Cosmin a fost injurat in maghiara de Antal Alfred, moment in care i-a solicitat acestuia „sa vorbeasca in limba romana, pentru ca si el este roman”. Jucatorii de etnie maghiara, majoritari in lotul national de Under16, au considerat iesirea lui Cosmin un afrond, iar Istvan Gereb, Akos Molnar si Antal Alfred l-au batut pe roman. Agresorii au fost suspendati pe o perioada de un an de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman si au fost la un pas sa piarda FOTE 2013, insa iata ca, pana la urmam Istvan si Akos au prins lotul pentru Olimpiada Tineretului European. Ramane de vazut cum se va intelege Cosmin cu coechipierii sai si in contextul politic in care oficialii romani si cei maghiari se acuza reciproc de actiuni instigatoare in legatura cu Tinutul Secuiesc.

S-au impacat din dragoste de hochei

Imediat dupa incidentul din 2011, Cosmin Marinescu a parasit cantonamentul echipei nationale. O perioada s-a pregatit la Bucuresti, dar conditiile precare gasite in Capitala si dragostea pentru acest sport l-au determinat sa dea uitarii bataia incasata si sa se intoarca la Miercurea Ciuc. Asta si dupa ce agresorii si-au cerut public scuze.

Lasat singur de celalalt roman

Initial, echipa Romaniei de hochei pe gheata trebuia sa aiba doi jucatori romani in lot, Cosmin Marinescu si Stefan Gabriel, dar ultimul a spus „pas” din cauza unei accidentari. Astfel, inaintea meciului de debut, disputat aseara, impotriva Finlandei, stelistul a impartit vestiarul cu: Attila Adorjan, Arnold Laszlo, Tihamer Gyorfy, Zsolt Matyas, Arnold Kovacs, Arnold Boros, Akos Molnar, Peter Balasz, Norbert Antal, Matyas Kovacs, Robert Gyorgy, Istvan Gereb, Milan Karda, Gergo Iszlay, Tamas Reszegh, Tibor Albert, Norbert Kadar si Attila Janovits.

author avatar
Cristi Ionita
209 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger