AcasăSPORTStelistii si-au tras cel mai tare avocat care sa-i apere de judecata...

Stelistii si-au tras cel mai tare avocat care sa-i apere de judecata UEFA: Daca nici Dupont nu-i scapa, atunci cine?!

Jean-Louis Dupont este o somitate in materie de legislatie sportiva

Convinsi ca nu-i de glumit cu forul de la Nyon, campioana Romaniei joaca totul pe o singura carte: casa de avocatura „Dupont si asociatii”, nume de cosmar pentru UEFA!

Jean-Louis Dupont este o somitate in materie de legislatie sportiva

Participarea in Liga Campionilor, drept castigat prin adjudecarea titlului in Romania, reprezinta pentru Steaua evitarea falimentului financiar. Si cum cu o asemenea miza nu te joci, clubul a decis sa angajeze cei mai tari avocati pe legislatie sportiva din Europa! Este vorba despre Jean-Louis Dupont si Gianpaolo Monteneri. Primul nume provoaca si acum frisoane in sediul UEFA de la Nyon, de el se leaga aparitia celebrei legi „Bosman”, initiata in 1995, si care a dus la liberalizarea pietei fotbalistilor. De departe, insa, victoria care a schimbat lumea sportului a fost obtinuta in 2006, cand belgianul Dupont a reusit sa impuna legea „Meca-Medina”, cea care prevede intaietatea deciziilor Curtii de Justitie Europeana in fata tuturor federatiilor sportive! La randul lui, elvetianul Monteneri s-a implicat in procesul avut de Adrian Mutu cu Chelsea, caz celebru in care gruparea londoneza a solicitat despagubiri de milioane de euro de la jucatorul roman. Printre clientii celor doi avocati s-au numarat Jose Mourinho, Gica Hagi, Real Madrid sau AC Milan. UEFA a anuntat luni seara ca a deschis o procedura disciplinara impotriva cluburilor Steaua Bucuresti si Besiktas Istanbul, audierile si dezbaterea cazului urmand a avea loc pe 21 iunie. Verdictul final si executabil, peste alte trei zile!

Chiar daca FC Steaua se afla intr-o situatie critica, presedintele FRF, Mircea Sandu, face haz de necaz: „Pe plan intern, din cate stiu eu, Steaua a fost sanctionata, dar intrebati la Liga, comisiile sunt ale Ligii. S-a redeschis «Valiza», doar sa nu mai puna bani in ea”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
274 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger