AcasăSPORTStelistii au pus mana pe tehnologia pe care o foloseste Real Madrid

Stelistii au pus mana pe tehnologia pe care o foloseste Real Madrid

Reghecampf vrea sa implementeze la Steaua aceleasi metode de pregatire uzitate de jucatorii Realului. Global Speedcourt este ultima fita in materie de antrenamente fizice, doar doua cluburi europene mai folosesc tehnologia asta!

Asa arata macheta tipului de antrenament Speedcourt

Rezistenta jucatorului de fotbal nu mai este pe primul plan pentru un antrenor modern. In ziua de azi se vorbeste despre viteza, forta exploziva si o buna capacitate de a schimba directia de alergare.

Jucatorul trebuie sa alerge exact in casuta indicata de aparat

Lider detasat in campionatul Romaniei si calificat cu Steaua in optimile de finala ale Europa League, Laurentiu Reghecampf si-a castigat dreptul de a „traduce” aceste cuvinte si celorlalti antrenori din Liga 1: „Ne-am propus sa discutam cu cei din conducerea clubului construirea unei sali de antrenament specific in Ghencea. Tehnologia se numeste «Speedcourt», va fi sala unde o sa lucram viteza si forta exploziva. Doar trei formatii in Europa (n.n. – de fapt, doar doua!) mai au acest sistem; este unul foarte costisitor. Metoda ne permite sa lucram exclusiv cu jucatorii carora vrem sa le imbunatatim capitolele la care sunt deficitari”.

Renato Augusto, de la Bayer Leverkusen, se pregateste de exercitiul Speedcourt

Din cate se pare, tehnologia „Global Speedcourt” are un pret de catalog de 500.000 de euro, bani pe care FC Steaua ii poate, totusi, recupera din vanzarea biletelor la derbiul cu Dinamo.

Secretul victoriei Realului pe „Camp Nou”

Stelistii cad lati dupa aceste exercitii

Chiar daca sunt la 16 puncte in spatele rivalei, superioritatea Realului a fost evidenta in meciurile directe din acest sezon cu FC Barcelona. Madrilenii si-au surclasat adversarii in primul rand la capitolul pregatire fizica, pressing-ul avansat si executat ca la carte, uneori chiar si de catre cinci oameni!, nu numai ca i-a scos din minti pe catalani, dar le-a dat de gandit in privinta pregatirii pe care o fac „galacticii”. Jurnalistii nemti sunt convinsi ca tehnologia Global Speedcourt (produsa de o firma germana!) este cheia succesului pe „Bernabeu”!

Thomas Neubert foloseste tehnologia la clinica sa privata

Preparatorul fizic al Stelei, neamtul Thomas Neubert, detine o clinica medicala privata in oraselul german Ramstein. Acolo, Global Speedcourt este folosita cu succes de cateva luni, iar rezultatele excelente l-au convins ca aceasta tehnologie merita si trebuie adusa si la echipa bucuresteana. Neubert este cel care insista pe langa Reghecampf cu achizitionarea acestui produs.

Echipament individual

Global Speedcourt permite monizorizarea capacitatii fizice a fiecarui jucator. Acest tip de antrenament ajuta la imbunatatirea vitezei si a sprinturilor explozive, precum si la schimbarile dinamice de directie. Tehnologia poate fi folosita cu succes atat la fotbal, cat si la hochei. Pe langa Real Madrid, doar Bayer Leverkusen mai detine asemenea aparatura.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
527 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger