AcasăSPORT"Stejarii" infrunta echipa recordurilor

„Stejarii” infrunta echipa recordurilor

Manta revine in nationala dupa mai bine de doi ani

Nationala de rugby a Romaniei incepe, maine, programul pentru calificarea la Cupa Mondiala din 2015 cu un meci de verificare impotriva Japoniei. Partida are loc pe Stadionul „Arcul de Triumf”.

Manta revine in nationala dupa mai bine de doi ani

Staff-ul „Stejarilor”, condus de fostul mare international Harry Dumitras, are la dispozitie intalnirea cu niponii, dar si meciul cu SUA, din 24 noiembrie, de la Bucuresti, pentru a pune la punct strategia pentru Cupa Europeana a Natiunilor, competitia prin intermediul careia Romania isi poate asigura calificarea la turneul final al Cupei Mondiale. Desi se faceau calcule pentru o intinerire masiva a lotului, antrenorii si-au dat seama ca depindem inca destul de mult de veterani, astfel ca partida de maine va fi abordata cu rugbisti precum Alexandru Manta (35 de ani), Cosmin Ratiu (33 de ani) sau Grigoras Diaconescu (30 de ani). In fata „Stejarilor” va sta o formatie in care s-a investit masiv. Japonia a crescut enorm, bazandu-se in special pe naturalizari (Luke Thompson, Michael Leitch sau Michael Broadhurst sunt doar trei dintre niponii de import).

nTanaka (dreapta) este primul japonez care a evoluat in cel mai puternic turneu intercluburi din lume

aponia se remarca si gratie numeroaselor recorduri pe care le detine. Daisuke Ohata este internationalul cu cele mai multe eseuri marcate (69 de incercari in 58 de selectii), Fumiaki Tanaka este, la 1,64 metri inaltime, cel mai scund jucator care a evoluat la Cupa Mondiala, iar Andy Miller (un alt japonez de import) a reusit un dropgol de la 52 de metri intr-un meci cu Fiji, in 2003. Niponii detin si recorduri negative: au incasat cele mai multe puncte la un meci de Cupa Mondiala (17-145 cu Noua Zeelanda, iunie 1995) si au incasat cele mai multe puncte de la un singur jucator, Simon Culhane inscriind 45 de puncte in partida amintita.

author avatar
Cristi Ionita
96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger