AcasăSPORT"Stejarii" au fost surclasati de SUA, scor 3-34

„Stejarii” au fost surclasati de SUA, scor 3-34

Americanii au avut mai mereu posesia impotriva Romaniei

Nationala de rugby a Romaniei a incheiat anul cu o infrangere usturatoare suferita in fata echipei similare a SUA, sambata seara, pe stadionul „Arcul de Triumf”.

Americanii au avut mai mereu posesia impotriva Romaniei

Scuturati bine de japonezi in urma cu doua saptamani, 23-34 pe aceeasi arena, „Arcul de Triumf”, „Stejarii” sperau sa-si ia revansa impotriva SUA, dar au dat peste o echipa si mai bine pregatita. Cu un joc modern, in viteza, americanii au demonstrat ca, spre deosebire de noi, sunt intr-o evidenta crestere si s-au impus, cu 34-3, dupa un meci in care fundasul Chris Wyles (doua eseuri, trei transformari si o lovitura de pedeapsa) a facut ce a vrut cu defensiva noastra.

Scorul putea fi mult mai mare, doar lipsa de concentrare a americanilor facand ca ei sa se opreasca la 34 de puncte inscrise. Nu au lipsit incidentele. Vasile Rus si John Quill au vazut direct cartonasul rosu, dupa o repriza pugilistica in care au fost implicati mai multi jucatori din cele doua formatii. Rezultatul ne pune serios pe ganduri. Romania risca sa iasa, pentru prima data in istorie, din topul celor mai bune 20 de nationale ale lumii ceea ce ne-ar complica si mai mult traseul de calificare la urmatoarele Cupe Mondiale. Cu atat mai mult cu cat principalele rivale, Georgia si Rusia, sunt si ele intr-o evidenta crestere. Gruzinii au pierdut greu cu puternica echipa a Insulelor Fiji, 19-24, iar rusii au dat o replica mult mai darza SUA, la inceputul lunii noiembrie, cedand cu 26-40.

author avatar
Cristi Ionita
64 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger