AcasăSPORTStejarii au bagat frica in Lupi

Stejarii au bagat frica in Lupi

Transformerul Florin Vlaicu va avea un rol important impotriva Portugaliei

Aflata pe locul 2 in Cupa Europeana a Natiunilor, la jumatatea competitiei, Romania este obligata sa invinga Portugalia, maine, la Cluj, pentru a-si pastra sansele de calificare la Cupa Mondiala din 2015.

Transformerul Florin Vlaicu va avea un rol important impotriva Portugaliei

Formatia noastra este la egalitate de puncte cu liderul Georgia si, cum primele doua clasate se califica direct la Cupa Mondiala din Anglia, de anul viitor, Romania trebuie sa-si pastreze macar actuala pozitie din clasament. Misiunea nu va fi una usoara in conditiile in care Stejarii joaca, anul acesta, atat cu Georgia (15 martie), cat si cu Rusia (8 februarie), in deplasare. Balul este deschis, insa, de meciul cu Portugalia de maine (ora 16.00, TVR 1), de la Cluj. Elevii galezului Lynn Howells au avut un an 2013 excelent, inregistrand opt victorii, un egal si o singura infrangere, iar Vlaicu si compania vor sa continue seria rezultatelor pozitive si anul acesta. Portugalia reprezinta adversarul perfect de incalzire pentru meciurile mult mai dificile ce urmeaza. Stejarii si Lupii portughezi s-au infruntat, pana acum, de 20 de ori, Romania castigand 17 partide. Anul trecut, la Lisabona, a fost 19-13 pentru Stejari. Florin Vlaicu a reusit 14 puncte din lovituri de picior, iar Eugen Capatana a marcat eseul victoriei in minutul 75, ambii marcatori aflandu-se si acum in lotul Romaniei. Desi ocupa locul 4 in clasament si mai au sanse matematice macar la locul 3, cel care asigura accesul in recalificarile pentru Cupa Mondiala, portughezii vin la Cluj cu coada intre picioare. Impresionat de victoriile obtinute de Romania in toamna, 19-18 cu Tonga si 21-20 cu Canada, Frederico Sousa, selectionerul Portugaliei, recunoaste ca Lupii nu au sanse, la ora actuala, sa emita pretentii la o victorie impotriva Romaniei.

Meci disputat in conditii perfecte

Partida Romania – Portugalia este prima disputata de “tricolori” pe Cluj Arena, astfel ca oficialitatile locale si reprezentantii Federatiei Romane de Rugby, in frunte cu presedintele Alin Petrache, au dat mana cu mana si si-au unit fortele pentru a crea conditii cat mai bune de joc. Au fost mobilizate sute de persoane, in special juniori ai clubului Universitatea Cluj, pentru indepartarea zapezii de pe Cluj Arena, astfel ca la ora meciului suprafata de joc va fi perfecta. In plus, tribunele vor fi arhipline in conditiile in care biletele de intrare au avut preturi modice (10 lei pentru adulti, un leu pentru copii), iar mii de fani de la Bucuresti si-au anuntat prezenta la meci, deplasarea urmand a se face in ziua meciului cu trenuri, autocare si masini personale. In plus, reprezentantii FRR mizeaza si pe dorinta localnicilor de a asista la un eveniment rar, unul dintre obiective fiind ca Stejarii sa joace in cat mai multe orase din tara pentru a atrage simpatia fanilor.

author avatar
Cristi Ionita
83 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger