AcasăSPORT"Stejarii” i-au speriat pe razboinicii maori cu "Ma dusei sa trec la...

„Stejarii” i-au speriat pe razboinicii maori cu „Ma dusei sa trec la Olt”

Rugbistii romani au participat la un ritual maori

Elevii lui Romeo Gontineac duc folclorul romanesc peste sapte mari si sapte tari, hat pana-n emisfera sudica. Neozeelandezii invata cantece batranesti, urmeaza lectia de gastronomie.

Rugbistii romani au participat la un ritual maori

Profitand de ziua libera primita dupa esecul suferit in fata Argentinei (8-43), componentii nationalei de rugby a Romaniei au participat la spectacolul Powhiri, o ceremonie pusa in scena de locuitori de origine maori din regiunea Otago. Sportivii romani au fost intampinati de un barbat maori, care a aruncat in fata “stejarilor” o frunza de feriga pentru a vedea ce ganduri au acestia.

”Stejarii” au fost primiti de un razboinic

Capitanul Tincu a ridicat frunza cu mana dreapta, in semn de prietenie. Ridicarea frunzei cu mana stanga insemna ganduri razboinice. In cadrul Powhiri, rugbistii romani au fost intampinati cu haka si alte cantece traditionale maori, “stejarii” alegand sa-i sperie pe locuitorii maori cu neaosul „Ma dusei sa trec la Olt”. Din repertoriul echipei noastre de rugby am inteles ca nu va lipsi lectia de gastronomie, Gontineac si ai lui urmand a preda impaturitul sarmalelor si prepararea mititeilor, varianta Dedulesti.

author avatar
Cristi Ionita
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger