AcasăSPORTStefano Borgonovo, fostul atacant de legenda al Fiorentinei, a incetat din viata...

Stefano Borgonovo, fostul atacant de legenda al Fiorentinei, a incetat din viata la numai 49 de ani

Lumea fotbalului este in doliu, dupa ce Stefano Borgonovo, fostul international italian, a pierdut lupta cu boala si a incetat din viata la numai 49 de ani.

Borgonovo a fost rezerva marelui Marco Van Basten la AC Milan, in perioada 1986-1990, din aceasta cauza atacantul italian reusind sa inscrie doar doua goluri in 13 meciuri jucate pentru gruparea de pe San Siro.

Fotbalistul a scris, insa, istorie pentru Fiorentina, formatie pentru care a inscris 18 goluri in 67 de meciuri si gratie careia a prins si trei selectii in nationala Italiei.

In septembrie 2008, Borgonovo a fost descoperit cu scleroza amiotrofica laterala, boala care l-a rapus si pe Gianluca Signorini, un alt fost mare atacant italian, in 2002, la numai 42 de ani.

Oficialii lui Milan si Fiorentina au pus bazele unui meci caritabil, in urma caruia s-au strans bani pentru fundatia lui Borgonovo, iar fostul atacant chiar a reusit sa-si scrie memoriile, desi la un moment dat nu mai putea sa-si miste decat ochii, dar, in cele din urma, fotbalistul a pierdut lupta cu boala si a incetat din viata joi seara.

author avatar
Cristi Ionita
2.452 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger