AcasăSPORTSteaua, victorie mincinoasa in prima etapa a noului sezon: Tot cu arbitrii...

Steaua, victorie mincinoasa in prima etapa a noului sezon: Tot cu arbitrii si-n 2013!

Faultul lui Latovlevici trebuia sanctionat cu "galben" si lovitura de la 11 metri

Campionatul nu putea incepe fara un scandal urias de arbitraj. Ca de fiecare data, protagonist a fost Radu Petrescu, gafeurul de serviciu al CCA, omul care n-aude, nu vede si nu fluiera nimic.

Faultul lui Latovlevici trebuia sanctionat cu "galben" si lovitura de la 11 metri
Gol din ofsaid validat Stelei

Dupa doua victorii consecutive (3-0 cu Petrolul, in Supercupa, 3-0 cu Vardar, in Liga Campionilor), Steaua a bifat-o si pe a treia, 2-1 cu Ceahlaul, sambata seara, in prima etapa a Ligii 1. Din pacate, succesul „ros-albastrilor” a fost umbrit de prestatia lamentabila a brigazii de arbitri, condusa de Radu Petrescu. Nimeni altul decat cel pe care il avertiza Mircea Sandu, in urma cu cateva luni, ca va fi exclus din activitate daca mai gresit intr-atat de flagrant incat sa iste suspiciuni: „Radu Petrescu este eterna speranta a arbitrajului romanesc. Daca se mai intampla sa faca ce a facut pana acum si nu va fi dat afara din arbitraj, atunci o sa-l dau eu afara pe seful CCA!”. Daca la golul din ofsaid inscris de Adi Popa nu i se pot reprosa prea multe, desi pozitia afara din joc era atat de clara, incat putea fi zarita si de un „central”, Radu Petrescu s-a facut de bafta in minutul 87, cand n-a sanctionat intrarea lui Latovlevici la Popadiuc (ex-timisoreanul l-a lovit pe nemtean cu piciorul in umar), faza petrecuta in suprafata de pedeapsa. Decizia corecta ar fi fost 11 metri pentru Ceahlaul si cartonas galben acordat fundasului stanga stelist. Probabil nedorind sa strice calculele pariorilor, Petrescu s-a-ntors cu spatele si a lasat jocul sa continue, spre stupefactia moldovenilor; Steaua a castigat partida cu 2-1 si l-a lasat pe Gheorghe Stefan sa constate cu amaraciune: „Ne-au facut de la brau in jos”.

Gafa lui Reghecampf

Antrenorul Stelei n-a tinut cont de faptul ca nu are solutii pentru compartimentul ofensiv atunci cand l-a alungat de la echipa pe olteanul Mihai Costea. Criza atacantilor s-a vazut sambata seara: cu ceahlaul, Laurentiu Reghecampf a avut un singur „varf” in lotul de 18 jucatori, este vorba de muntenegreanul Stefan Nikolici! Golgeterii din sezonul trecut (Raul Rusescu si Adi Rocha) au parasit Steaua in vara, iar fotbalistii cu care s-a negociat pentru un transfer (Keseru, Alibec, Chitu, Riviere si Bokila) au refuzat sa vina in Ghencea.

Chiriches s-a accidentat la incalzire

Grea lovitura pentru Vlad Chiriches: stoperul evaluat la opt milioane de euro s-a accidentat chiar inaintea meciului cu Ceahlaul, in timp ce efectua exercitiile de incalzire sub supravegherea preparatorului fizic Thomas Neubert. Vedeta Stelei a acuzat dureri puternice, fiind suspect de leziune musculara. Din aceasta cauza, Reghecampf a fost nevoit sa-l titularizeze pe Florin Gardos.

Gardos, ofertat de Panathinaikos Atena

A terminat sezonul trecut abia pe pozitia a 6-a, iar acum cauta sa-si intareasca lotul pentru a evita o noua rusine de acest gen. Este vorba despre Panathinaikos, puternica formatie din Atena, una dintre fortele fotbalului elen. Grecii s-au interesat de Florin Gardos, jucator pe care l-au monitorizat atent in ultimele luni. „L-am urmarit la partidele cu Ajax si Chelsea, este interesant pentru echipa noastra. Noi cautam un fundas central cu experienta, mai ales dupa ce am transferat unul foarte tinar, pe Adamantios Chouchoumis, de 19 ani”, a precizat un oficial al clubului Panathinaikos in presa elena. Problema o reprezinta suma de transfer, Steaua solicitand 1,5 milioane de euro, cu mult peste cat sunt dispusi sa ofere grecii.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
296 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger