AcasăSPORTSteaua - Vardar Skopje in turul II preliminar din Liga Campionilor. Afla...

Steaua – Vardar Skopje in turul II preliminar din Liga Campionilor. Afla ce se intampla daca Steaua va fi exclusa de UEFA!

Tragerea la sorti pentru turul II preliminar al Ligii Campionilor la fotbal a scos in fata formatiei Steaua Bucuresti, campioana en-titre a Romaniei, un adversar complicat, respectiv formatia macedoneana Vardar Skopje.

Vardar este poate cel mai greu adversar cu care putea pica Steaua, daca ne gandim ca celelalte variante erau Zeljesnicar (Bosnia Hertegovina), Skenderbeu (Albania), Birkirkara (Malta) si Sutjeska (Muntenegru).

Vardar si-a asigurat locul de Liga Campionilor, dupa ce a castigat, pentru a doua oara la rand, titlul de campioana a Macedoniei. Antrenor este Blagoja Milevski (42 de ani), fost fundas central care a evoluat pentru Steaua Rosie Belgrad, Maribor, Pobeda Prilep sau Cementarnica. Milevski are o selectie in nationala Macedoniei si a antrenat, pana acum, numai pe Vardar, formatie pentru care a si jucat inainte de retragerea din activitatea de fotbalist.

Vedetele lui Vardar Skopje sunt Alexandar Petrovic, international sarb de tineret, Ostoja Stjepanovic (fost la Partizan Belgrad, 4 selectii in nationala Macedoniei), Aco Stojkov (fotbalist crescut de Internazionale Milano, 41 de selectii si 5 goluri in nationala Macedoniei) si spaniolul Jorge Gimenez, mijlocas crescut de Atletico Madrid.

Dubla Steaua – Vardar Skopje ar trebui sa se dispute pe 16-17 iulie (turul) si 23-24 (returul), prima mansa la Bucuresti. Totusi, pana atunci, Steaua asteapta verdictul UEFA in cazul „Valiza”, existand posibilitatea ca gruparea din Ghencea sa fie exclusa din cupele europene.

Un prim verdict este asteptat chiar luni, 24 iunie, insa, in cazul in care acesta este nefavorabil Stelei, formatia antrenata de Laurentiu Reghecampf are varianta unui recurs. Daca in cele din urma Steaua va fi exclusa din cupele europene, Vardar se va califica, automat, in turul III preliminar, fara sa mai joace.

author avatar
Cristi Ionita
387 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger