AcasăRecomandariSteaua valoreaza cat CFR si Dinamo la un loc!

Steaua valoreaza cat CFR si Dinamo la un loc!

Dupa un sezon 2012/ 2013 incununat cu succes – titlul si „optimile” in Liga Europa -, valoarea lotului echipei Steaua Bucuresti a explodat, cota de piata a jucatorilor ajungand la un nivel nemaiintalnit pentru Romania.

Stelistii alcatuiesc cea mai valoroasa echipa din Liga 1, conform clasamentului (foto jos) intocmit de "transfermarkt.de"

Intr-atat de mare este diferenta intre formatia lui Laurentiu Reghecampf si celelalte competitoare incat doua dintre cele mai importante rivale abia ating impreuna valoarea lotului din Ghencea! Cotati la 45 de milioane de euro de agentia germana de specialitate „transfermarkt.de”, stelistii au ameteli cand privesc in jos peste clasamentul aferent Ligii 1; cu o valoare totala a fotbalistilor de 27 milioane de euro, fostii campioni de la CFR Cluj trebuie sa faca alianta cu dinamovistii (cotati la 16,7 milioane de euro) ca sa ajunga la nivelul „ros-albastrilor”!

In noul sezon, Steaua Bucuresti a disputat sase meciuri oficiale si n-a inregistrat nicio infrangere. Parcursul ireprosabil – in fond, doar o continuare a celui din editia precedenta – se vede in valoarea de piata a jucatorilor pregatiti de Reghecampf, pretul mediu al unui stelist fiind de 1,7 milioane euro.

Astra si Petrolul sunt in top

Foarte bine plasate in clasamentul valoric al Ligii 1 sunt Astra Giurgiu si Petrolul Ploiesti, reprezentante ale Romaniei in cupele europene. Gruparea miliardarului Ioan Nicolae este cotata la aproape 23 de milioane de euro, in timp ce prahovenii sunt pretuiti cu un milion de euro mai mult. La polul opus, cum era si de asteptat, sunt nou-promovatele, Sageata Navodari, FC Botosani, Corona Brasov si ACS Timisoara valorand impreuna 23 de milioane de euro.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
906 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger