AcasăSPORTSteaua - Twente 0-1 Calificarea nu e decisa

Steaua – Twente 0-1 Calificarea nu e decisa

Steaua Bucuresti a pierdut, cu 0-1, meciul cu Twente Enschede, din prima mansa a 16-imilor de finala ale Europa League, dar trupa lui Ilie Stan a aratat ca nu este cu mult mai prejos decat puternica formatie olandeza.

Min. 94 – Este final de meci pe National Arena. Twente se impune, cu 1-0, dupa un meci in care olandezii au fost superiori doar la un capitol, dar la singurul capitol care conteaza, acela al golurilor marcate. Stelistii au alergat mult, s-au zbatut, si-au creat numeroase ocazii, dar nu au reusit sa le fructifice si au platit tribut greselilor individuale din defensiva. Returul se va disputa joia viitoare, in Olanda.

Min. 92 – Bicfalvi vede si el cartonasul galben.

Min. 90 – Intra Plet in locul lui Chadli.

Min. 85 – Intra Bengtsson si iese Theo Janssen.

Min. 84 – Mihai Costea trimite periculos, la o palma peste transversala portii aparate de Mihailov.

Min. 79 – Dubla ocazie a Stelei. Cristi Tanase suteaza fabulos cu pamantul, de la 30 de metri si Mihailov respinge cu greu in corner. Brandan centreaza excelent de la coltul terenului, Geraldo reia cu capul si mingea ocoleste de putin poarta olandezilor.

Min. 75 – A iesit Ola John si a intrat „fratele sau alb”, Bajrami, un alt jucator extrem de rapid. La Steaua a intrat Mihai Costea in locul lui Nikolic.

Min. 70 – Tatu are cea mai mare ocazie a Stelei din repriza a doua. Martinovic l-a deschis excelent pe brazilian, insa sutul lui Tatu a ocolit de putin poarta adversa.

Min. 69 – Nikolic cade si el in careul advers, dar din nou mult prea usor si arbitrul lasa jocul sa continue. Poate ca fotbalistii echipelor romanesti ar trebui sa-si vada mai mult de joc, decat sa se ocupe cu cersitul de lovituri.

Min. 65 – Dupa cum anticipa si patronul Gigi Becali, la Steaua intra Florin Costea si iese Prepelita. Fostul atacant al Craiovei va juca in extrema stanga, Tanase urmand sa treaca mai in centru, pentru a da mai multa viziune atacurilor steliste.

Min. 59 – Ola John suteaza periculos, putin pe langa poarta Stelei. Olandezii domina copios meciul in aceste momente. Echipa noastra resimte socul golului inscris de atacantul de origine liberiana.

Min. 55 – Martinovic nu-l poate opri nici el pe Ola John decat prin fault si vede cartonasul galben, dupa modelul Dananae din prima repriza.

Min. 53 Steaua – Twente 0-1. Inevitabilul se produce. Stelistii se intrec in greseli si olandezii nu ne mai iarta. Prepelita a comis un luft de zile mari, Ola John l-a depasit extrem de usor pe Brandan si l-a executat pe Tatarusanu cu un lob de zile mari.

Min. 52 – Steaua a inceput bine repriza, cu Martinovic si Nikolic in prim plan, dar si olandezii raman periculosi, Twente fiind aproape sa profite de doua greseli ale defensivei noastre.

Min. 46 – Martinovic l-a inlocuit, la pauza, pe Dananae, care avea un galben si parea prada usoara pentru vitezistul Ola John.

23.08 – Steaua a avut lovitura de start in repriza a doua.

Min. 45 – Este pauza pe National Arena. Dupa o prima repriza echilibrata, cu un plus pentru echipa noastra, Steaua si Twente sunt la egalitate, 0-0. Trupa lui Ilie Stan s-a miscat foarte bine in fata unui adversar mai puternic, din punct de vedere fizic, mai bine cotat si care are avantajul ca are meciuri oficiale in picioare.

Min. 42 – Defensiva olandeza balbaie un balon si Nikolic suteaza din 18 metri, putin pe langa poarta adversa.

Min. 39 – Tatu trece splendid printre doi adversari, dar aluneca in momentul sutului si forteaza obtinerea unui penalty, greu de acordat, mai ales din partea unui arbitru englez.

Min. 36 – Ola John trece usor de Dananae, centreaza, Tatarusanu iese pe sub minge, dar avem sansa, sutul lui Chadli ducandu-se mult peste.

Min. 34 – Dupa un contraatac in viteza a doua, Rusescu apare din nou la finalizare, dar sutul sau din 16 metri se duce iar pe langa poarta lui Mihailov.

Min. 33 – Twente a trecut cu bine peste primele 15-20 de minute in care Steaua a incercat sa-si impuna jocul. Olandezii au pus stapanire pe balon si combina fara probleme la 40 de metri de poarta lui Tatarusanu. Elevii lui Ilie Stan par usor obositi.

Min. 24 – De Jong trage primul semnal de alarma pentru defensiva Stelei. Fer a intors elegant si De Jong a lovit prost balonul dintr-o pozitie ideala, la 8 metri de poarta lui Tatarusanu. Mingea a sarit apoi cu sansa la Ola John si sutul-centrare al acestuia a fost scos cu mari emotii de portarul Stelei. Intre timp Ilie Stan i-a trimis la incalzire pe Iliev, Martinovic si Florin Costea.

Min. 21 – Rusescu ii paseaza excelent lui Tatu, insa brazilianul intarzie sutul, trimite slab spre poarta si Mihailov retine.

Min. 20 – Nikolic se resimte dupa un duel aerian. Adversarul s-a folosit de brat, desi a lovit mingea. Muntenegreanul Stelei isi revine.

Min. 16 – Dananae vede primul cartonas galben al meciului pentru o alunecare cu talpa inainte, direct pe glezna adversarului.

Min. 14 – Rusescu are prima mare ocazie a meciului. Mijlocasul de conjunctura al Stelei prinde un sut fabulos cu stangul, de la 25 de metri si mingea ocoleste de putin poarta olandezilor. Ce ocazie!

Min. 12 – S-au inregistrat opt faulturi in primele 12 minute, semn ca ne asteapta o adevarata batalie in noroi in aceasta seara.

Min. 8 – Cristi Tanase sangereaza undeva in zona barbiei si este pe margine pentru a primi ingrijiri medicale. Din pacate terenul pare sa fie totusi destul de moale.

Min. 3 – Steaua a inceput sus meciul si incearca sa puna sub presiune defensiva olandeza. Twente nu a reusit sa treaca de centrul terenului.

22.06 – Twente a avut lovitura de start a meciului. Vremea este rece la Bucuresti, sunt -8 grade Celsius la nivelul gazonului, dar aproape 50.000 de spectatori infrunta frigul pentru o victorie de vis a Stelei.

22.02 – Echipele isi fac aparitia pe teren. Continua sa fulguiasca la Bucuresti, dar terenul se prezinta in conditii bune.

20.50 – Autocarul Stelei a ajuns si el la stadion. Exista speranta ca ninsoarea se va opri pana la startul partidei.

20.45 – Jucatorii lui Twente au ajuns in urma cu cateva minute la stadion. Intre timp tribunele incep sa se anime. Multi spectatori au venit cu paturi pentru a se proteja de frig.

20.00 – Circa 2.000 de spectatori au patruns in incinta arenei in cele 30 de minute de cand s-au deschis portile.

19.00 – In Bucuresti a inceput sa ninga din nou. Suprafata de joc va avea si mai mult de suferit.

17.30 – Organizatorii au indepartat gheata de pe cubul aflat deasupra gazonului si incearca sa inlocuiasca, in ultimul moment, cateva brazde de teren.

Steaua, antrenata de Ilie Stan, incepe cu Tatarusanu – Dananae, Chiriches, Geraldo, Brandan – Rusescu, Prepelita, Bicfalvi, Cristi Tanase – Tatu, Nikolic. Rezerve sunt Stanca, Iliev, Latovlevici, Martinovic, Radut, Florin Costea, Mihai Costea.

Twente, antrenata de Steve McClaren, incepe cu Mihailov – Cornelisse, Douglas, Wisgerhof, Rosales – Brama, Fer – Chadli, Janssen, Ola John – De Jong. Rezerve sunt Boschker, Bengtsson, Leugers, Buysse, Roseler, Bajrami, Plet.

author avatar
Cristi Ionita
4.368 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger