AcasăSPORTSteaua trebuie sa Trencin de campioana Slovaciei

Steaua trebuie sa Trencin de campioana Slovaciei

Pentru slovacii de la AS Trencin, Steaua este cel mai renumit adversar intalnit vreodata

Aflata in plin cantonament inainte de startul unui nou sezon, Steaua stie cu ce formatie din Europa se va confrunta in turul 2 preliminar al Ligii Campionilor.

Pentru slovacii de la AS Trencin, Steaua este cel mai renumit adversar intalnit vreodata

Adversara romanilor este AS Trencin, campioana Slovaciei, cu mansa tur programata in deplasare (14-15 iulie) si returul peste numai o saptamana, la Bucuresti, pe Arena Nationala. Club fondat in 1992, AS Trencin a castigat in premiera titlul in Slovacia, depasind formatii mai titrate, ca Slovan Bratislava sau MSK Zilina. Echipa este antrenata de doi tehnicieni: Ivan Vrabec (52 de ani) si Martin Sevela (39 de ani), si isi disputa meciurile de pe teren propriu pe o arena cu gazon artificial si cu o capacitate de numai 4.500 de locuri. Golgheterul echipei este brazilianul Jairo (9 reusite in sezonul precedent).

Un nume tot mai des pronuntat in Europa

AS Trencin nu are experienta europeana, dar atat cat a jucat la nivel international a facut-o mai bine de la un meci la altul. In editia 2013/ 2014 a Ligii Europa, slovacii au fost eliminati in turul trei preliminar de Astra Giurgiu (5-3 la general); in runda precedenta, AS Trencin trecuse de cunoscuta formatie suedeza IFK Goteborg (0-0 in deplasare si 2-1 acasa)! Acum un an, tot in Liga Europa, adversara Stelei i-a eliminat pe cei de la Vojvodina Novi Sad (4-0 si 0-3), iar in in faza urmatoare a cedat greu in fata englezilor de la Hull City (0-0 acasa si 1-2 in deplasare).

FC Botosani, debut cu Tkinvali, din Georgia

FC Botosani (foto) va intalni formatia georgiana Tkinvali la primul ei joc international din istorie, in Liga Europa. Partida tur se va disputa in data de 2 iulie, in Romania, iar returul va avea loc peste o saptamana, in Georgia. Daca va trece de Tkinvali, pe FC Botosani o asteapta, in turul 2, gruparea poloneza Legia Varsovia. Cealalta trupa din Romania prezenta in Liga Europa, Astra Giurgiu, va juca impotriva echipei scotiene Inverness CT, cu returul pe teren propriu.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger