AcasăSPORTSteaua singurul club care ramane cu arbitri straini?

Steaua singurul club care ramane cu arbitri straini?

Arbitrajul belgianului Boucaut, la derby-ul Steaua - Dinamo, a starnit multe comentarii

Prestatia arbitrului belgian Alexandre Boucaut, la derby-ul Steaua – Dinamo, l-a facut pe patronul lui FC Vaslui, Adrian Porumboiu, sa renunte la solicitarea de a avea cavaleri ai fluierului din strainatate la meciurile importante.

Arbitrajul belgianului Boucaut, la derby-ul Steaua - Dinamo, a starnit multe comentarii

La inceputul campionatului, doua dintre principalele favorite la titlu, Steaua si FC Vaslui, au solicitat la anumite partide disputate pe teren propriu, in prima parte a sezonului, delegarea unor brigazi de arbitri din strainatate. Desi un astfel de moft costa 14.000 de euro, Steaua a comandat judecatori externi la duelurile cu Rapid (sarbul Vincic), CFR Cluj (italianul Bergonzi) si Dinamo (belgianul Boucaut).

Moldovenii au cerut si au primit arbitru strain la derby-ul cu Steaua (italianul Valeri). Celelalte formatii din Liga 1 au mers pe mana autohtonilor, multe dintre echipe, vezi cazurile granzilor Rapid sau Dinamo, preferand sa astepte returul, atunci cand vor evolua „acasa” cu rivalele importante din campionat. Intre timp, FRF a trimis cluburilor adrese prin care ii roaga sa indice duelurile din partea a doua a campionatului la care vor arbitri straini. FC Vaslui a spus deja „pas”, finantatorul Adrian Porumboiu aratandu-se dezamagit de belgianul Alexandre Boucaut, cel care a condus la centru derby-ul Steaua – Dinamo. Nici celelalte grupari nu vor sa mai opteze pentru arbitri din import, fie din ratiuni financiare, fie din pricina faptului ca Steaua pare desprinsa deja in castigatoare. In aceste conditii, doar echipa patronata de Gigi Becali va mai continua cu straini si in retur. In 2013, liderul  Ligii 1 va infrunta pe teren propriu echipele FC Vaslui (in luna martie), Petrolul si Pandurii (in aprilie).

author avatar
Sebastian Stan
136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger