AcasăSPORTSteaua, "singura impotriva tuturor" la Stuttgart

Steaua, „singura impotriva tuturor” la Stuttgart

Stelistii vor sa plece cu cel putin un punct de la Stuttgart

Steaua debuteaza in aceasta seara in grupele Europa League – editia 2012-2013, romanii infruntand in deplasare gruparea germana VfB Stuttgart, intr-un meci care va incepe la ora 20.00 (live pe PRO TV).

Stelistii vor sa plece cu cel putin un punct de la Stuttgart

In ciuda startului bun de sezon, stelistii au o misiune dificila in Germania, toate atuurile parand a fi de partea gazdelor de pe „Mercedes-Benz Arena”. Pe langa faptul ca infrunta o adevarata multi-nationala (Stuttgart are in lot 15 jucatori straini din 11 tari diferite), Steaua intalneste un adversar neinvins contra formatiilor noastre.

Cu 60.000 de locuri, are lui VfB se poate transforma intr-un adevarat vulcan

„Svabii” au jucat cinci meciuri impotriva romanilor, inregistrand trei victorii (3-1 cu Urziceni, 2-0 cu FC Timisoara si 2-1 cu Rapid) si doua egaluri (1-1 cu Urziceni si 0-0 cu FC Timisoara). Desi a intalnit de 14 ori reprezentante ale Bundesligii, Steaua are o singura victorie in palmares, 3-1 cu Borussia Dortmund, la Bucuresti, in decembrie 1957. In rest, trupa din Ghencea a inregistrat cinci egaluri si opt infrangeri, avand si o medie de aproape doua goluri incasate pe meci. Chiar si arbitrul pare sa fie impotriva romanilor, doua dintre partidele conduse de belgianul Serge Gumienny incheindu-se lamentabil: CFR Cluj – Bayern Munchen 0-4 (2010, grupele UCL) si Germania – Romania 5-1 (2006, preliminariile CE Under 21). In aceste conditii nu trebuie sa ne mire ca Steaua este considerata outsidera in aceasta seara, avand o cota de 7 la 1 la casele de pariuri, iar elevii lui Reghecampf vor adopta sloganul marii rivale Rapid: „Singuri impotriva tuturor”.

author avatar
Cristi Ionita
185 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger