AcasăSPORTSteaua si Dinamo au boicotat puciul pus la cale de Astra

Steaua si Dinamo au boicotat puciul pus la cale de Astra

Valeriu Argaseala are un cuvant important de spus la Liga

Adunarea Generala a Ligii Profesioniste de Fotbal trebuia sa fie una exploziva, cu un punct de vedere ferm al cluburilor importante din campionat in chestiunea drepturilor tv aferente urmatoarelor trei sezoane.

Valeriu Argaseala are un cuvant important de spus la Liga

Initial, Steaua si Astra trebuiau sa porneasca „revolutia”, insa presedintele campioanei a schimbat macazul chiar in timpul sedintei. Valeriu Argaseala s-a declarat de acord cu noua grila de impartire a banilor obtinuti din vanzarea drepturilor tv: un procent de 30% va fi impartit in mod egal intre toate cluburile, iar restul de 70% va ajunge la cluburi ca pana acum, in functie de locul ocupat in clasament la finalul sezonului. Repozitionarea Stelei i-a determinat si pe reprezentantii gruparilor Dinamo si Petrolul sa spuna „pas” puciului, astfel ca, in final, giurgiuvenii au ramas singuri impotriva tuturor. „Noi nu suntem de acord cu reesalonarea drepturilor tv. Am acceptat in toti anii in care am fost pe locurile 8-9 sa se imparta intr-un fel, iar acum, cand am ajuns sus, nu sunt de acord sa se schimbe iar pentru ca asa vrea un presedinte din Moldova si unul din Ardeal, de pe la Medias. Alaturi de noi mai sunt cinci, sase conducatori si toti vrem sa negociem individual vanzarea drepturilor tv”, a declarat Ioan Niculae, patronul Astrei.
LPF a anuntat, la 4 martie, semnarea unui parteneriat media valabil cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast, din Malta, avand ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1. Conform contractului, Liga va incasa anual de la Intel Sky Broadcast suma neta de 27,5 milioane de euro.

author avatar
National
173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger