AcasăSPORTSteaua se umple de bani in Liga: PRELIMINARII DE UN MILION DE...

Steaua se umple de bani in Liga: PRELIMINARII DE UN MILION DE EURO

Stelistii se umplu de bani in preliminarii

Steaua Bucuresti trebuie sa dispute trei tururi preliminare pentru accederea in grupele Ligii Campionilor. Un calvar doar pentru echipa, deoarece sefii din Ghencea calculeaza, deja, posibilul profit financiar rezultat din aceste jocuri.

Stelistii se umplu de bani in preliminarii

In timp ce fotbalistii pregatiti de Laurentiu Reghecampf se gandesc ca mai au de disputat inca doua tururi preliminare pana la indeplinirea obiectivului (grupele UCL), conducatorii clubului fac strategii financiare pentru urmatoarele partide. „Dubla” cu Dinamo Tbilisi poate aduce in conturile Stelei in jur de 400.000 de euro, o suma deloc de neglijat chiar si pentru campioana Romaniei! Postul de televiziune DigiSport va plati 100.000 de euro pentru televizarea meciului din 6 august, programat pe Arena Nationala, bani foarte multi pentru aceasta faza a competitiei; din vanzarea biletelor, gruparea „militara” spera sa adune alte 300.000. Interesul pentru Steaua – Dinamo Tbilisi (formatie antrenata de cehul Dusan Uhrin jr., fost tehnician la Poli Timisoara si CFR Cluj) este urias, peste 40.000 de fani urmand a veni pe stadionul din Capitala.

Vardar, un adversar nevandabil

In turul precedent, Steaua a dat peste Vardar Skopje, o grupare obscura din Macedonia, care la Bucuresti a facut mai mult act de prezenta in partida de pe Arena Nationala (3-0 pentru „militari”, scor stabilit inca din prima repriza). Chiar si asa, campionii tot au strans 230.000 de euro din biletele vandute pentru acel joc! Drepturile tv, achizitionate de DigiSport, au fost cedate pentru 25.000 de euro; in total, peste un sfert de milion de euro numai de pe urma meciului cu Vardar!

Play-off de aur

Daca va elimina pe Dinamo Tbilisi, pe Steaua Bucuresti o asteapta adversari mult mai puternici in play-off, insa niciunul de calibrul campioanei Romaniei. Astfel, din punct de vedere al interesului, o „dubla” cu Partizan Belgrad, Austria Viena, Dinamo Zagreb sau Legia Varsovia ar asigura o excelenta reteta financiara. Cu 650.000 de euro deja stransi din duelurile cu Vardar si Dinamo, clubul patronat de Gigi Becali ar depasi, dupa play-off, pragul milionului de euro!

author avatar
Laurentiu Teodorescu
296 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger