AcasăSPORTSteaua se revolta impotriva dictaturii FRF

Steaua se revolta impotriva dictaturii FRF

Refuzul conducerii Stelei de a permite jucatorilor sa se alature lotului divizionar deplasat de Anghel Iordanescu in Turcia pentru un cantonament de doua saptamani l-a infuriat la culme pe selectionerul echipei nationale.

Sub pretextul „interesului national”, Iordanescu a programat un stagiu extern fix in mijlocul perioadei de pregatire pentru formatiile din Liga 1. Cum ianuarie-februarie nu inseamna nimic pentru FIFA (nu e data oficiala in calendar rezervata nationalelor), „Tata Puiu” n-a putut convoca niciun fotbalist roman care evolueaza in strainatate si si-a indreptat atentia asupra campionatului intern. Dintre toate cluburile, doar Steaua s-a revoltat, refuzand sa permita jucatorilor deplasarea in cantonamentul „nationalei”.

Iordanescu: „FRF sa ia o decizie dura!”

General fara nicio putere de decizie, Anghel Iordanescu a facut un apel catre FRF sa sanctioneze asa cum trebuie tupeul stelistilor. „Clubul Steaua a avut o pozitie de forta si nu si-a dat acordul pentru aceasta participare a jucatorilor la echipa nationala. Nu este fair-play, mai ales ca Steaua se afla intr-o competitie interna cu Viitorul, Astra, Pandurii, Dinamo, iar ei ne-au pus la dispozitie jucatorii. In schimb, Steaua, dupa o pozitie de forta, a incercat sa boicoteze activitatea echipei nationale. Consider ca Federatia si Comitetul Executiv trebuie sa analizeze cu atentie si sa ia o decizie dura impotriva Stelei”, a declarat Iordanescu la plecarea spre Turcia.

Sumudica, mandru ca a fost lasat fara jucatori

Chiar daca este pe primul loc in Liga 1, dar fara un avans linistitor, Marius Sumudica se declara mandru ca selectionerul Iordanescu a convocat multi fotbalisti de la Astra. In loc sa fie preocupat de inchegarea unui „11” cat de cat competitiv pentru retur, „Sumi-gol” spune ca-i fericit de atentia pe care o acorda Iordanescu echipei sale: „Pentru mine, ca antrenor, este o mandrie sa am cat mai multi jucatori la nationala. Poate fi deranjant sa-ti plece multi jucatori la lot in acelasi timp, dar noi suntem de mult timp impreuna si avem relatiile de joc inchegate. Convocarea la nationala ar trebui sa fie o mandrie si pentru jucatori”.
Patru fotbalisti de la Astra Giurgiu au fost luati in stagiul din Antalya: Silviu Lung, Valerica Gaman, Gabriel Enache si Denis Alibec.

Strambele lui Rednic nu puteau lipsi din peisaj

Cu trei jucatori trimisi la lot, Mircea Rednic considera ca si-a facut datoria fata de echipa nationala si, pe cale de consecinta, are tot dreptul sa-si dea cu parerea: „Noi respectam echipa nationala si ne-am conformat solicitarilor primite. Fotbalistii nostri sunt in drum spre Antalya. Nu mi se pare normal, insa, ca alti antrenori sa refuze sa lase jucatorii. Mi se pare o lipsa de respect fata de mine, ca antrenor, si fata de jucatori. Eu am discutat cu Anghel Iordanescu si l-am rugat sa-mi lase jucatorii la amicalul de marti (n.n. – Dinamo-Aris Limassol), dar el m-a refuzat. Mi-a zis ca o sa sara Steaua, sa protesteze. Era vorba de o singura zi. Nu mai inteleg nimic. Noi am fost refuzati, iar altii pot sa nu trimita? Nu e normal. Fraierii vin la actiunile echipei nationale, iar smecherii merg direct la Euro”. Din lotul lui Dinamo au mers la „nationala” Steliano Filip, Ionut Nedelcearu si Dorin Rotariu.

Pandurii ameninta: „Vom chema inapoi jucatorii!”

Chiar daca la Pandurii antreneaza fiul selectionerului, Edi Iordanescu, pozitia conducerii clubului gorjean este categorica: jucatorii convocati la lot vor fi chemati inapoi daca Steaua nu accepta sa trimita fotbalistii la echipa nationala! „Pentru Pandurii este o onoare sa aiba jucatori convocati la echipa nationala. Consideram ca reprezentarea Romaniei la Campionatul European constituie o prioritate nationala. In conditiile in care urmeaza un play-off foarte echilibrat, este fair play ca toate echipele sa respecte decizia Comitetului Executiv de a lasa jucatorii sa se prezinte la echipa nationala, cu riscul de a suferi la capitolul omogenitate. Daca una dintre echipe nu respecta regulamentele in vigoare, cerem o reactie pe masura din partea FRF. Daca nu va urma o reactie pe masura, ne vom rezerva dreptul de a chema jucatorii convocati la echipa nationala inapoi in Spania”, a reactionat presedintele Narcis Raducan.
Cristi Sapunaru, Mihai Radut, Ioan Hora si Adrian Ropotan au parasit cantonamentul echipei Pandurii din Cadiz si au plecat sa se alature lotului national.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger