AcasăSPORTSteaua s-a inecat ca tiganu' la mal

Steaua s-a inecat ca tiganu’ la mal

In doar 15 secunde din prelungirile partidei de la Basel, echipa lui Laurentiu Reghecampf a dat cu piciorul la o munca de 90 de minute si la ulterioara probabila calificare in primavara europeana.

Georgievski l-a admirat pe Sio in plin fuleu, la faza golului de 1-1

Amaraciune si tristete peste poporul stelist, care uita, insa, ca favoritii au prostul obicei de a da cu mucii-n fasole, cam de vreo sapte ani incoace. Dupa 1-1 la Bucuresti cu Basel, gol egalizator marcat in prelungiri de brazilianul Tatu, campioana Romaniei s-a metamorfozat pentru retur: atitudine si spirit invingator, pressing in jumatatea adversa, scheme tactice surprinzatoare (lansat de fundasul central Szukala, Piovaccari a plecat de la limita ofsaidului si l-a executat pe Sommer). Un singur aspect a fost lasat la voia intamplarii: concentrarea din finalul meciului! In prelungiri, „ros-albastrii” parca si-au pierdut mintile, n-au mai tinut de minge, s-a jucat pe contre, iar elvetienii i-au taxat: 15 secunde le-au trebuit gazdelor sa recupereze din picioarele impiedicatului Popa si inscrie pentru 1-1! Ca de obicei in ultimii ani, Steaua s-a incecat ca tiganul la mal. Exemplele de mai jos descriu cel mai bine povestea unei campioane de uz intern.

2006: In returul semifinalei Cupei UEFA cu Middlesbrough, echipa pregatita la acea vreme de Cosmin Olaroiu a pierdut calificarea desi conducea in prima repriza cu 2-0 (la general, scorul era chiar 3-0!). Steaua s-a aparat pe final cu opt fundasi, insa Maccarone tot a reusit sa marcheze pentru 4-2, gol ce a produs una dintre cele mai mari rasturnari de scor din istoria cupelor europene!

2008: Steaua Bucuresti – Olympique Lyon (grupele Ligii Campionilor) s-a terminat 3-5. In minutul 11, trupa antrenata de Marius Lacatus avea 2-0, iar la pauza se afla tot in avantaj, 3-2!

2010: Dubla cu Napoli, din Liga Europa, a fost de infarct. In tur, la Bucuresti, „ros-albastrii” i-au urcat pe garduri pe italieni, marcandu-le trei goluri unul mai frumos ca altul. Repriza secunda nu mai trebuie comentata, Cavani punctand pentru 3-3 in cel de-al cincilea minut de prelungiri! Returul de pe „San Paolo” a avut parte de acelasi dramatism si tot Cavani – la ultima faza de joc! – a adus victoria napoletanilor (1-0).

2012: La Stuttgart, Raul Rusescu a marcat pentru 2-1 cu 9 minute inainte de finalul partidei. Doar cinci minute au rezistat in avantaj baietii lui Reghecampf: nemtii au egalat intr-o faza in care stelistii isi aparau careul cu nu mai putin de 9 (!) jucatori.

Steaua si Basel mai lupta doar teoretic pentru locul 3

Teoretic, se poate. Practic, e imposibil!

Cu trei puncte castigate in Elvetia, Steaua nu doar ca spera la calificarea in primavara europeana, dar era chiar favorita la locul 3. Fara ele, ultimele doua meciuri din grupa E devin un fel de „Misiune Imposibila”. In cel mai fericit caz, campioana Romaniei mai poate prinde locul 3 daca obtine minimum patru puncte in partidele cu Schalke si Chelsea, iar Basel – tot impotriva acestor formatii – va pierde de doua ori! In caz de egalitate de puncte la finalul fazei grupelor, primeaza meciurile directe (1-1 la Bucuresti, 1-1 la Basel); urmatorul criteriu este golaverajul, la care Steaua sta execrabil in momentul de fata: -7 in dreptul romanilor, 0 la elvetieni.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
376 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger