AcasăSPORTSteaua, rusinea Ligii: 22 de meciuri consecutive, nicio victorie! Black Champions

Steaua, rusinea Ligii: 22 de meciuri consecutive, nicio victorie! Black Champions

Stelistii aplauda resemnati la finalul meciului cu Schalke

Pretentii nejustificate la startul competitiei si o realitate crunta dupa disputarea a cinci meciuri in grupa E: Steaua lui Laurentiu Reghecampf detine rusinosul record al celor mai multe partide fara victorie in Liga Campionilor. Sunt 22 si numaratoarea continua!

Stelistii aplauda resemnati la finalul meciului cu Schalke

”Daca nici acum nu castigi, cand nemtii vin cu echipa a doua…”. Cam astfel au gandit suporterii prezenti marti seara pe Arena Nationala, iar argumentele lor stau in picioare pana la un anumit punct. In primul rand, “principalul” lui Schalke a folosit impotriva Stelei un ”11” improvizat, din care au lipsit patru titulari (Draxler, Huntelaar, Boateng si Hildebrand, cu mentiunea ca ultimii trei nici macar lotul de 18 nu l-au prins!). Cu toate acestea, in saptamana ”Black Friday”, Laurentiu Reghecampf n-a stiut sa profite de reducerea la trei puncte pe care i-a facut-o Jens Keller si a condus Steaua spre al 22-lea meci fara victorie in Liga Campionilor. Pentru a descoperi ultimul succes al bucurestenilor in aceasta competitie trebuie sa ne intoarcem in septembrie 2006, cand trupa antrenata la acea vreme de Cosmin Olaroiu spulbera Dinamo, la Kiev, cu 4-1! De atunci, au urmat 7 remize si 15 infrangeri. Iar pe 11 decembrie, in ultima etapa a fazei grupelor, Steaua Bucuresti poate bifa a 23-a partida in care nu se impune, tinand cont ca are rezervata o deplasare la Londra, pe terenul lui Chelsea, echipa deja calificata in ”optimi”, dar obligata sa castige daca vrea sa termine pe primul loc.

Parasiti si de fani

Sub 10.000 de spectatori au fost prezenti la jocul cu Schalke, cea mai scazuta asistenta inregistrata de Steaua in acest sezon european. Cu siguranta ca starea vremii a contat in alegerea fanilor, insa nu trebuie omis nici urmatorul aspect: Steaua este fara victorie pe teren propriu in Liga Campionilor de 17 ani (octombrie ’96, 1-0 cu Widzew Lodz, in Ghencea)!

Victor Becali critica infatuarea lui Reghe

I-a sfatuit pe antrenorii din Liga 1 sa ia notite de la el, dar pe plan international este cel mai bun exemplu de ”asa NU!”. Infatuarea lui Laurentiu Reghecampf a mai fost domolita de impresarul Victor Becali: ”Stelei i-a lipsit sansa, insa oricum nu a facut o partida extraordinara. Echipa a castigat experienta, nimic mai mult, prin participarea in aceasta competitie. Pe toata lumea a surprins cand cei de la Steaua au spus ca vor sa castige aceasta grupa. In schimb, sefii lui Basel au zis ca merg la Londra sa-si joace sansa cu Chelsea si au luat trei puncte. Acum, inca trei si acasa! Iar noi spunem ca vrem sa castigam grupa…”.

Victor Ponta, ingrijorat de jocul Stelei

Intervine Ponta si la Steaua?

Evolutia Stelei in meciul cu Schalke a fost urmarita din tribuna oficiala si de premierul Victor Ponta. Dupa ce le-a dat un semnal presedintilor de club din Liga 1, iar acestia au percutat pensionandu-l pe Dumitru Dragomir, primul-ministru al Romaniei a vorbit si despre Steaua, al carei fan declarat este: A fost frig tare si imi pare rau ca n-am batut. Steaua a fost mai buna in seara asta (…) Anul asta a mers prost cu fotbalul”. Ultima propozitie nu este in masura sa-i linisteasca pe noii ”generali” din Ghencea, Mihai Stoica si Laurentiu Reghecampf.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
203 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger