AcasăRecomandariSteaua ori se muta din Bucuresti, ori se desfiinteaza!

Steaua ori se muta din Bucuresti, ori se desfiinteaza!

Situatia Stelei este una disperata, iar oficialii campioanei nici macar nu se mai feresc sa vorbeasca despre asta. Ba, din contra, Helmuth Duckadam o face cat se poate de deschis si direct la subiect.

Duckadam pare resemnat cu soarta actualei echipe a Stelei

Pentru eroul de la Sevilla, 2016 trebuie sa aduca o schimbare la Steaua. Totul depinde de Gigi Becali, care are doar doua solutii, dupa cum vede lucrurile Duckadam: ori muta echipa din Bucuresti, ori o desfiinteaza! Din doua, una, cale de mijloc nu exista, sustine singurul portar din istoria fotbalului care a aparat patru lovituri de la 11 metri intr-o finala continentala.
„De patru ani se cere retrogradarea si, implicit, desfiintarea Stelei. Pai, atunci, ce mai ramane de facut? Din punctul meu de vedere, mai sunt doar doua solutii. Unu, desfiintarea echipei, ca sa fie multumite anumite personaje din tara. Doi, mutarea echipei intr-un alt oras. Tot asa, ca pana acum, eu nu cred ca se poate continua la infinit, adica sa-ti desfasori activitatea in asemenea conditii, in care isi desfasoara Steaua la ora actuala. Sa continui in ritmul asta, nu ai cum… In iarna va trebui sa ne reorganizam, din toate punctele de vedere. Luata o decizie, pentru ca eu nu vad nicio sansa de a se rezolva cu Armata. Nu poti sa faci antrenamente pe la Buftea, apoi sa joci ba la Cluj, ba la Pitesti”, este de parere Duckadam. Presedintele de imagine al „ros-albastrilor” face referire la faptul ca Steaua a fost data afara din Ghencea, acolo unde nu i se mai permite nici sa se antreneze, nici sa dispute meciurile considerate pe teren propriu. In prezent, Mirel Radoi isi plimba trupa pe la diverse baze sportive din jurul Capitalei, cum ar fi Mogosoaia, Saftica sau Domnesti.

Criza a inceput la Belgrad, cu Partizan

Pentru Helmuth Duckadam, este sigur: criza jocului si a rezultatelor a inceput la Belgrad, in turul 3 al Ligii Campionilor, cu Partizan. La pauza meciului, Steaua era calificata, dar repriza secunda a adus dezastrul, unul care inca afecteaza prestatia echipei. „Nu cu Dinamo a inceput totul, ci la Belgrad, cand, practic, la pauza, eram calificati in play-off. De acolo s-a rupt totul. Au inceput accidentarile, moralul echipei n-a mai fost acelasi, dupa aceea a urmat dubla cu Rosenborg… Si acum moralul e la pamant, avem si ghinion, nu ne iese nimic”, observa Duckadam. In privinta sanselor la titlu, legendarul portar stelist crede ca „abia din iarna se poate discuta despre asta. Noi trebuie sa adunam fiecare punct pentru ca, intr-adevar, trecem printr-o perioada grea. Si ne asteapta un final de an de foc. Cu Astra, cu Targu Mures, cu Craiova, cu Viitorul. Va fi greu”.

„Radoi are obligatia morala sa ramana”

Despartirea de Mirel Radoi (foto) nu este luata in calcul. Chiar daca fostul international nu are experienta in antrenorat, Duckadam vede in finul patronului Gigi Becali un tehnician de mare viitor: „Eu zic ca Radoi are obligatia sa ramana cel putin pana in iarna. E o obligatie morala, in primul rand. El a vrut, nu i-au iesit, dar asta nu inseamna ca trebuie sa renunte acum, pentru ca, dupa parerea mea, e o greseala sa renunti in momentul asta dificil. Eu cred ca n-ar ajuta cu nimic Steaua, la ora actuala, daca Mirel Radoi ar renunta”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
561 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger