AcasăSPORTSteaua merge in Liga, dar nu va fi cap de serie!

Steaua merge in Liga, dar nu va fi cap de serie!

Stelistii sunt daramati dupa ce au pierdut lupta cu Astra pentru titlul de campioana

Acuzati constant de rivalii lor, noii campioni ai Romaniei si-au respectat blazonul si le-au dat o mana de ajutor tocmai baietilor antrenati de Laurentiu Reghecampf.

Stelistii sunt daramati dupa ce au pierdut lupta cu Astra pentru titlul de campioana

Astra a invins cu 4-2 pe Dinamo, rezultat de pe urma caruia beneficiaza doar… Steaua. Echipa antrenata de Laurentiu Reghecampf este sigura de locul 2 in clasament: cu o etapa inainte de finalul sezonului, Steaua are patru puncte avans fata de locul 3 (Pandurii) si nu mai poate fi ajunsa de nicio alta formatie!

Intra in preliminarii pe traseul non-campioanelor

Asadar, Steaua va juca in preliminariile Ligii Campionilor, dar se va afla pe traseul non-campioanelor si, in proportie de 99%, nu va fi cap de serie la tragerea la sorti! Ca sa aiba acest statut, trebuie sa se indeplineasca urmatoarele conditii:

  • Fenerbahce sa castige titlul in Turcia (este pe 2, la trei puncte de liderul Besiktas si cu trei etape ramase de disputat);
  • Rostov sa termine inaintea echipelor TSKA Moscova si Zenit (echipa de pe Don este pe 2 in Rusia, la doua puncte in urma liderului TSKA);
  • Gent sa ocupe locul 2 in Belgia, musai inaintea lui FC Brugge sau Anderlecht (in plin play-off, Gent e pe 3, la trei puncte in spatele lui Anderlecht si la sase distanta de liderul Brugge);
  • OGC Nice sa termine in clasament inaintea lui Olympique Lyon si AS Monaco (cu doua etape inainte de final, Nice e pe 5 in Franta, cu 57 de puncte, la cinci puncte in urma lui Lyon si Monaco, ocupantele pozitiilor 2, respectiv 3).

In turul 3 preliminar al Ligii Campionilor vor intra 10 echipe pe traseul non-campioanelor, adica locurile 2 din Belgia, Elvetia, Grecia, Cehia, Rusia, Ucraina, Olanda, Turcia, plus ocupanta locului 3 din Franta. Pentru ca Steaua sa fie cap de serie, ar fi nevoie ca cinci formatii din aceste campionate sa aiba un coeficient mai mic decat Steaua, lucru aproape imposibil in momentul de fata!
Turul 3 preliminar al Ligii Campionilor se va disputa in perioada 26-27 iulie (tur), respectiv 2-3 august (retur).

author avatar
Laurentiu Teodorescu
89 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger