AcasăSPORTSteaua lui Reghe, ca Realul lui Mourinho!

Steaua lui Reghe, ca Realul lui Mourinho!

Titlul sarbatorit in luna mai nu le-a luat stelistilor cheful de fotbal, din contra; echipa este mult mai puternica, castiga cu lejeritate toate meciurile, iar forta mentala a jucatorilor aminteste de Realul lui Jose Mourinho.

Jocul entuziasmant al stelistilor in meciul cu Vardar le-a reamintit microbistilor de Realul lui Jose Mourinho

Cu Petrolul Ploiesti, in Supercupa, si apoi cu Vardar, in turul 2 preliminar din Liga Campionilor – victorii cu 3-0 in ambele partide -, formatia „ros-albastra” si-a surclasat adversarul de o maniera atat de categorica incat pana si cei mai infocati suporteri isi pun, acum, intrebarea „oare unde se va opri echipa asta?”. Intr-adevar, marti seara, pe Arena Nationala, gruparea din Skopje abia s-a ridicat la nivelul unui sparring-partner, insa, chiar si asa, stitlul de joc dezvoltat de Steaua in primele 45 de minute aminteste de Realul lui Jose Mourinho, editia 2012: Pressing sustinut, aproape mai tot timpul s-a incercat verticalizarea, goluri si din actiune, si din faze fixe, dueluri unu la unu castigate prin forta fizica.

„In primul rand, eu sunt multumit de joc pentru ca ne-am impus ritmul si ne-am creat multe ocazii. Practic, cei de la Vardar n-au existat pe teren, cred ca nu gresesc daca spun ca ei nu se ridica la nivelul nostru. Am castigat de o maniera entuziasmanta, chiar suntem buni, macar la fel de puternici precum in sezonul trecut”, a declarat la finalul partidei antrenorul Laurentiu Reghecampf. Continuand in ritmul acesta, Steaua este capabila sa „omoare” campionatul inca din tur, la fel cum a facut-o si in editia precedenta.

Si, totusi, exista si sceptici!

Fostul selectioner Anghel Iordanescu nu se declara intr-atat de incantat de jocul Stelei. Imediat dupa meciul cu Vardar, „Tata Puiu” a pus evolutia echipei campioane pe seama nivelului scazut al adversarului: „Steaua a facut un meci bun, spectaculos, cu joc in viteza si de calitate, dar, din pacate, baietii nu s-au concentrat la finalizare; au ratat enorm. S-a vazut clar diferenta dintre cele doua echipe. Nu stiu daca Steaua va mai reusi sa isi creeze atatea ocazii cu viitorul adversar din preliminarii”.

Latovlevici se gandeste sa plece in strainatate

Latovlevici cere transferul

Unul dintre cei mai buni fotbalisti de pe teren, fundasul stanga Iasmin Latovlevici a socat la conferinta de presa, afirmand ca ia in calcul un transfer in strainatate. „Ma gandesc la familia mea, am si o varsta. Pana acum, ofertele in cazul meu au fost doar zvonuri. Sigur, nu pot sa mint si sa spun ca nu-mi doresc un transfer in strainatate. Daca va fi o oferta clara, concreta, atunci voi lua cea mai buna decizie pentru familia mea, oricine isi doreste sa castige mai multi bani pentru familia sa”, a declarat fostul timisorean.

Peste 200.000 de euro castigati din bilete

La primul meci european al sezonului, mai mult de 40000 de suporteri stelisti au luat cu asalt Arena Nationala. Afluenta de fani la partida cu Vardar Skopje le-a adus campionilor 230.000 de euro din vanzarea biletelor, suma la care se adauga inca 25.000 de euro din cedarea drepturilor tv catre DigiSport. In sezonul trecut, FC Steaua a incasat in jur de cinci milioane de euro numai din comercializarea tichetelor de acces la meciurile de pe teren propriu!

Romania a urcat in clasamentul coeficientilor

Debutul fulminant al Stelei in preliminariile Ligii Campionilor permite Romaniei sa spere ca-si va recupera dreptul de a inscrie doua formatii in aceasta competitie. Calificarea bucurestenilor in grupele UCL ar aduce Romaniei patru puncte bonus, echivalentul unui punct in clasamentul coeficientilor UEFA. In acest moment, diferenta dintre Romania (tara noastra a urcat pe 17 dupa victoria de marti) si Cehia (ocupanta locului 15, ultimul care permite inscrierea a doua formatii in preliminariile Ligii Campionilor) este de numai 0,468 puncte si poate fi surmontata pana la finalul sezonului european.

Tantarii, adevarati dusmani din teren

Jucatorii lui Laurentiu Reghecampf n-au avut nicio problema in a castiga duelurile cu rivalii macedoneni, insa nu acelasi lucru se poate spune si despre o alta batalie, cu un adversar mult mai periculos: tantarii! Dupa meci, fundasul Iasmin Latovlevici a explicat: „Terenul de joc a fost relativ bun, dar alta a fost marea problema la acest joc. Ne-au omorat tantarii, avem numai bube pe noi! Chiar glumeam cu Tatarusanu si el mi-a zis «Lato, tu te plangi? Macar ai alergat. Daca te-au prins pe tine, in fuga, iti dai seama ce am patit eu, c-am stat pe loc?!». Sa va uitati la el, dar si la Szukala, parca au varicela! Ar trebui ca macar in vestiare sa dea cu ceva ca sa scapam de acest chin”.

Pandurii, remiza alba la debutul in cupele europene

Pandurii, remiza la Tallin

Cea de-a doua formatie din Romania care a evoluat marti seara in preliminariile cupelor europene a fost Pandurii. Debutanta, gruparea gorjeana a incheiat la egalitate, scor 0-0, meciul sustinut in deplasare in compania echipei estone Levadia Tallinn, contand pentru prima mansa a turului doi preliminar al Ligii Europa. Chiar daca au dominat tot jocul (16-0 raportul cornerelor si 19-4 la suturi), oltenii n-au putut sparge blocada gazdelor, astfel ca totul se va decide peste o saptamana, la Targu Jiu, pe 25 iulie.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
192 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger