AcasăSPORTSteaua incepe din turul 2, dar viseaza la Ludogoret, in play-off

Steaua incepe din turul 2, dar viseaza la Ludogoret, in play-off

Steaua spera sa joace din nou cu Ludogoret pentru calificarea in grupele Ligii Campionilor

Tragerea la sorti pentru tururile preliminare din Liga Campionilor are loc astazi, la Nyon. Steaua l-a trimis in Elvetia pe Valeriu Argaseala, presedintele clubului.

Steaua spera sa joace din nou cu Ludogoret pentru calificarea in grupele Ligii Campionilor

Campioana Romaniei va incepe cursa pentru grupele Ligii in turul 2 preliminar (14/ 15 iulie – turul, 21/ 22 iulie – returul). Avand statut de cap de serie, Steaua scapa de adversari ca Celtic Glasgow, Partizan Belgrad sau Molde si ar putea nimeri peste FC Astana (Kazahstan) sau Ventspils (Letonia), singurele nume cunoscute din urna non-favoritelor. Calculele se schimba incepand cu turul 3 (28/ 29 iulie – turul, 4/ 5 august – returul), cand intra in competitie formatii ca Malmo;  Partizan sau Molde sunt alte echipe peste care ar putea da Steaua, care, insa, va scapa de FC Basel, Salzburg ori Viktoria Plzen.
In fine, play-off-ul (18/ 19 august – turul, 25/ 26 august – returul) poate aduce cel mai asteptat joc: revansa cu Ludogoret Razgrad! Campioana Bulgariei a barat drumul Stelei spre grupele Ligii in urma cu un sezon, cand ex-dinamovistul Cosmin Moti a parat doua lovituri de la 11 metri! Bulgarii nu sunt capi de serie, astfel ca vor fi plasati in urna a doua, alaturi de Dinamo Zagreb, BATE Borisov sau APOEL Nicosia. Miza calificarii in grupele Ligii Campionilor o reprezinta cele 12 milioane de euro pe care UEFA le acorda fiecarui club intrat la „masa bogatilor” (22 de echipe sunt deja acolo!); la acesti bani se vor adauga alte milioane de euro din drepturile tv, vanzarea biletelor si rezultatele inregistrate in cele sase partide din grupa.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger