AcasăRecomandariSteaua, in faliment! Echipa nu are bani pentru cantonamentele din strainatate

Steaua, in faliment! Echipa nu are bani pentru cantonamentele din strainatate

In incercarea de a-si obtine eliberarea provizorie din inchisoare, Gigi Becali a invocat, printre altele, situatia dezastruoasa in care se regaseste clubul de fotbal Steaua Bucuresti, campioana en-titre a Romaniei.

Asemenea jucatorilor, si clubul Steaua este la pamant
Gigi Becali se foloseste de Steaua ca sa iasa din inchisoare

Chiar daca a jucat in primavara europeana, iar din Liga 1 are de luat cateva milioane de euro, dupa adjudecarea titlului cu numarul 24 (din drepturi tv), Steaua este un club in pragul falimentului. Din inchisoare, acolo unde ispaseste o condamnare de trei ani cu inchisoare, finantatorul Gigi Becali cere clementa (suspendarea pedepsei), invocand, printre altele, problemele cu care se confrunta echipa de fotbal. „Jucatorii Stelei au nevoie de sprijinul meu financiar, intrucat la acest moment clubul este in imposibilitatea de a asigura o buna desfasurare a procesului de pregatire, neavand surse de finantare pentru a acoperi cheltuielile ocazionate de turneele de pregatire din perioada 15 iunie – 10 iulie si perioadele viitoare”, se mentioneaza in cererea trimisa de Becali magistratilor care vor analiza saptamana aceasta solicitarea de intrerupere a pedepsei.

Pe de alta parte, vorbele latifundiarului demonteaza anuntul facut joi de Mihai Stoica, legat de plata salariilor restante catre fotbalisti. Managerul afirmase ca echipa si staff-ul tehnic si-au primit banii pe ultimele luni, iar deplasarea in strainatate, pentru cele doua cantonamente, nu este in pericol catusi de putin.

Reghecampf admite: „Avem o problema daca…”

Antrenorul Laurentiu Reghecampf recunoaste ca Steaua se va confrunta cu o situatie dificil de gestionat daca echipa va fi exclusa din cupele europene. „Sunt in legatura permanenta cu managerul, consider ca alcatuim o echipa puternica si vom trece si peste aceste probleme fara stres si fara discutii. Intr-adevar, este o mare problema daca nu vom participa in Liga Campionilor, dar sper ca situatia sa se clarifice si sa nu fie emotii”, a declarat Reghecampf.

Platini vorbeste de mafie

Presedintele UEFA nu lasa loc de interpretari cand vine vorba de coruptie. Francezul Michel Platini a lansat un nou apel public menit sa atraga atentia Comisiei Europene asupra acestui flagel din fotbal: „In urma cu sase ani, cand am fost intrebat despre pariuri, coruptie si meciuri trucate, am facut apel la unitate si la infiintarea unei Politii Europene a sportului. Nu am primit inca niciun raspuns. Tinand cont de absenta de reactie din partea politicienilor, reinnoiesc acest apel. Avem de-a face cu organizatii de tip mafiot care folosesc anumite meciuri pentru a spala bani. UEFA nu tolereaza coruptia in fotbal, sa fie clar!”.

Mesajul lui Michel Platini a venit la doar o zi dupa ce UEFA a anuntat marirea pedepselor aplicate in cazurile de coruptie. In functie de gravitatea faptei, cluburile risca sa fie excluse din fotbal intre 1 si 10 ani.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger