AcasăSPORTSteaua, campioana cumetriilor

Steaua, campioana cumetriilor

Iulian Dima a facut praf meciul Otelul – Steaua

Campioana Romaniei a oferit un nou spectacol jenant, duminica seara, obtinand doar un egal, 1-1, in deplasarea de la Galati. Asta, desi a fost ajutata vadit de centralul Iulian Dima, care a refuzat gazdelor cel putin un penalty.

Iulian Dima a facut praf meciul Otelul – Steaua
Anamaria si Laurentiu l-au crestinat pe micutul Lucas Pirvulescu

Dupa un sezon 2012-2013 in care si-a rapus adversarii fluierand, Steaua gafaie tot mai vizibil in actuala stagiune, semn ca despartirile de Raul Rusescu si Vlad Chiriches, plus lupta pentru trei fronturi, au stors de puteri campioana Romaniei. Ba chiar situatia a devenit dramatica in Ghencea, daca ne gandim ca „ros-albastrii” au inceput sa puna presiune pentru a-si nominaliza rudele drept arbitri la confruntarile din Liga 1. Exemplul cel mai clar a fost meciul de duminica seara, cu Otelul Galati, din deplasare, incheiat la egalitate, scor 1-1.

Doua penalty-uri neacordate, Pintilii iertat de eliminare

Gruparea lui Reghecampf a fost „fluierata” de bucuresteanul Iulian Dima, despre care jurnalistii de la prosport.ro au  descoperit ca este var de gradul al doilea cu Marius „Mache” Ianuli, team-managerul Stelei. Iar acest aspect s-a vazut clar in prestatia centralului. Dima si-a inceput recitalul la Galati inca din minutul 7, cand a trecut cu vedere un hent comis de stelisti in propriul careu, desi trei fotbalisti ai campioanei au jucat balonul cu mana. In minutul 25, Pintilii are un atac grosolan, cu talpa pe coapsa lui Armando Cooper, actiune pentru care Iulian Dima a acordat doar … lovitura libera. Referindu-se la faza respectiva, imediat dupa meci, fostul mare arbitru Ion Craciunescu a precizat ca se impunea eliminarea lui Pintilii, stelistul trebuind sa incaseze cartonas rosu direct. De altfel, Craciunescu a recunoscut si el ca i se pare cel putin dubioasa delegarea lui Iulian Dima la un asemenea meci. In fine, in minutul 82, la scorul de 1-1, Marquinhos a fost luat cu fulgi cu tot in suprafata de pedeapsa de catre Paul Pirvulescu, centralul a acordat penalty pentru Otelul, dar, la semnalizarea asistenului Miklos Nagy, a revenit asupra deciziei.

Pirvulescu, oaia neagra a familiei

Pastrat in lot doar pentru ca are calitatea de a fi un apropiat al familiei Reghecampf – Prodan (aceasta a botezat copilul jucatorului Paul Pirvulescu si al fostei ziariste Ana Gheorghe), fundasul a comis-o din nou la meciul cu Otelul. Folosit titular in absenta lui Iatovlevici, Pirvulescu a fost aproape sa compromita munca echipei intr-un interval de sase minute. Mai intai s-a plasat gresit la golul lui Tudorie, din minutul 77, iar apoi a atacat imprudent in careu, in minutul 82, riscand o lovitura de pedeapsa. Cum situatia din clasament nu-l mai ajuta sa faca experimente, Laurentiu Reghecampf e gata sa renunte, in iarna, la fotbalistul pe care l-a tinut in brate de dragul familiei cantaretei Elena Gheorghe.

Steaua, menajata constant inainte de UCL

Paradoxal, desi zestrea campioanei Romaniei este foarte modesta, statisticile arata ca, inainte fiecarui meci din grupele UEFA Champions League, Steaua a beneficiat de clementa in Liga 1. Adevarata aventura a Stelei in UCL a inceput pe 18 septembrie, 0-3 cu Schalke, la Gelsenkirchen, meci prefatat de „amicalul” Steaua – Sageata Navodari (echipa aflata in sfera de influenta a impresarei Anamaria Prodan). Bucurestenii s-au impus cu 5-0. Pe 1 octombrie s-a jucat Steaua – Chelsea, scor 0-4, infrangere usturatoare desi trupa lui Reghe avusese 50 de minute om in plus in victoria cu Poli Timisoara, 3-0, din 28 septembrie. Steaua a inceput sa faca puncte in Liga pe 22 octombrie, 1-1 cu FC Basel. Cu patru zile in urma, campioana avusese parte de un alt „amical” in familie, 4-0 cu Viitorul Constanta, formatie care, in sezonul 2012-2013, s-a salvat la retrogradare dupa un bizar 5-2 cu Steaua. Luna noiembrie a inceput sa aduca si greselile de arbitraj. Pe 6 noiembrie, FC Basel – Steaua a fost 1-1. In prealabil, formatia lui Reghecampf inregistrase un alt 1-1 la modesta Corona Brasov, remiza obtinuta dintr-un penalty inventat pentru un presupus fault la Chipciu. Pe 26 noiembrie, Steaua – Schalke a fost 0-0. Evident, pe 23 noiembrie, fusese Pandurii – Steaua 1-1, meci in care Gardos a fost iertat de eliminare in ciuda unei intrari de K1. Iar maine urmeaza Chelsea – Steaua, meci fara importanta pentru „ros-albastrii”, dar in care Tanase si compania intra dupa ce s-au salvat de la infrangere, la Galati, pe mana centralului Iulian Dima.

author avatar
Cristi Ionita
425 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger